Politikusokból bohócot csináló kampány?

A Magyar Szociális Zöld Párt aktivistáinak vallották magukat azok a símaszkot viselő fiatalok, akik pénteken este Pokorni Zoltán Fidesz-alelnököt akarták megdobálni párnával egy püspökladányi választási fórumon. A rendezvényre a fiatalok nem jutottak be, mert a szervezők útjukat állták.

Az esetről Krocsek Zoltán, a püspökladányi rendőrkapitányság vezetője szombati sajtótájékoztatóján elmondta: a rendőrök előállították a budapesti fiatalokat. Vallomásuk szerint ahhoz a csoporthoz tartoznak, amely korábban süteménnyel dobálta meg Demszky Gábor budapesti főpolgármestert. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, de a csoport egyik tagja ellen - a nála talált pillangókés miatt - közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt is eljárást indítottak. A választókerület fideszes parlamenti képviselője, Arnóth Sándor tudósítónknak azt mondta: sajnálatos, hogy egyesek "polgárpukkasztásnak" akarják beállítani azt, hogy "megjelent a politikai maffia, és símaszkos gazemberek törnek rá békés emberekre".

Az eseményekről részletes beszámolót ad internetes naplójában a Tomcat néven elhíresült Polgár Tamás. Mint írja, az akció része a "politikusokból bohócot csináló kampánynak". Pokornit azért dobálták volna meg párnával, hogy jelezzék: ideje pihennie. A tíz aktivista azért viselt símaszkot, mert "nem szerettek volna a tévébe kerülni, ennek okán iskolából, munkahelyről valahogy kirúgódni". "Csakhogy az interneten szervezett akciót a Fidesz valahogy megneszelte és a helyszínen a Lungo Drom cigányszervezet »aktivistái« fogadták a Zöld Pártot" - írja Tomcat, aki szerint "dorongokkal, bokszerekkel támadtak a párnát cipelőkre, többüket lelökték a lépcsőn." A beszámolóból kiderül, hogy a símaszkosok elmenekültek, Tomcat pedig a szöveg többi részében szokása szerint "cigányozik" még.

Fideszes politikust ért incidens a Kaba-Báránd futballmecscsen szombaton Kabán. A mérkőzés során néhányan durván szidalmazták Kiss Sándor bárándi polgármestert és pártját - a fideszes településvezető és fia még a meccs vége előtt elhagyta a nézőteret. Az esetről Kiss Sándor azt mondta: a cél valószínűleg politikai indíttatású megfélemlítése volt. Az ügyről Arnóth Sándor úgy nyilatkozott: a püspökladányi és a kabai eset nem ugyanazokhoz a szereplőkhöz köthető, az összefüggés köztük az, hogy politikai ellenfeleik most már nem meggyőző, hanem megfélemlítő kampányt folytatnak.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.