Civilek utcabált tartanak az Operabál idején, az Opera előtt

Szombaton este hét órától a Balettintézet előtt, az Operabállal egy időben utcabált tart az ATTAC Magyarország és a „Benneálló Ellenállók” elnevezésű szervezet. A rendezvénnyel a társadalmi felelősségvállalás fontosságára akarják felhívni az Operabál vendégeinek figyelmét.

Az Operabálon „egy egész ország sorsát befolyásolni képes urak és hölgyek csevegnek kristálypohárból pezsgőt kortyolva táncrenddel a kezükben” – állapítja meg a szervezők közleménye.

„Célunk a közvélemény figyelmének felkeltése a velünk egy társadalomban élő embercsoportok mindennapos elszigeteltségére. Mindenki számára nyilvánvalóvá akarjuk tenni, hogy ahogy adott térben és időben rendőrkordon akadályozza az út két oldala közötti átjárást, úgy szabdalják mesterséges korlátok egymástól elzárt részekre a társadalmat.” – olvasható a két szervezet felhívásában.

A szervezők ígérete szerint lesz koncert, tánc, keringő, Tace-pao, szabad installációk, ételosztás, zsíros kenyér és forró tea.

„Az Utcabál egyszerre kulturális rendezvény, politikai tett és demonstráció, társadalmi performance és műalkotás. Betörés a mások szabályai által átszőtt, sterilizált térbe.” – olvasható a közleményükben.

(forrás: NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.