Az iskolák megmaradnak

Az MSZP elnöke, Hiller István tegnap az MSZP oktatási programját ismertette. A szocialista pártelnök választ adott egy régóta vitatott, és sokak érzékenységét érintő kérdésre: jelesül arra, hogy megmaradjon-e minden kistelepülésen az iskolák alsó tagozata.

A válasz: "arra törekszünk, hogy minél több gyermek saját településén járhasson óvodába. A meglévő óvodákat, illetve az általános iskolák alsó tagozatait minden egyes esetben megtartjuk és támogatjuk". Közölte: az oktatási infrastruktúra-fejlesztések meghatározó részben az Európai Unió következő költségvetéséből származó forrásokra épülnek.

A Hiller István által ismertetett program alapelvei: ezer általános iskola felújítása, háromszáz iskola átépítése, a 48 hátrányos helyzetű kistérségben dolgozó pedagógus teljesítményét kiegészítő pótlékkal jutalmaznák, újabb 30 szakképzési központ létrehozását tervezik, az általános iskolákban minden ötödik gyerekre, míg a középiskolákban minden három diákra jutna egy számítógép, kistérségenként legalább egy tanuszoda legyen, a köz- és a középfokú oktatásban normatív támogatást nyújtana minden iskolának egy belföldi, egy fővárosi és egy határon túli tanulmányi kiránduláshoz.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.