Mindenki mindent tudni vél

A Központi Nyomozó Főügyészségnél nem kívánták kommentálni a különféle sajtóértesüléseket a miniszterelnök volt cége, a Nomentana Kft. ügyében tett feljelentés kapcsán intellektuális közokirat-hamisítás gyanújával elrendelt nyomozás állásáról.

Keresztes Imre, a nyomozó főügyészség vezetője lapunknak azt mondta: egyes sajtóorgánumok a reményeiket, a várakozásaikat fogalmazzák meg "hivatalosan meg nem erősített értesülésekként", mások pedig olyan döntésekről vélnek tudni, amelyek - ha valóban úgy születnének meg, ahogy azt az adott lap megírta - törvénysértőek lennének.

Emlékeztetőül: fideszes képviselők azért kezdeményeztek büntetőeljárást a Nomentana ügyében, mert álláspontjuk szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a 90-es évek közepén egy be nem jegyzett (más vélemények szerint nem megfelelően bejegyzett), vagyis egy fantomcég nevében és képviseletében járt el, kötött és írt alá szerződéseket.

A Népszava tegnap azt írta, hogy a Nomentana-ügyben az ügyészség az iratok áttanulmányozása után arra a következtetésre jutott, hogy az nem bűncselekmény, ráadásul már rég el is évült. Keresztes Imre lapunk érdeklődésére ezt az értesülést nem erősítette meg. Mint mondta: a hét második felében, legkésőbb a jövő hét elején várható döntés az ügyben, amiről elsőként a feljelentőket értesítik. Az ügyről a közvéleményt közleményben tájékoztatják. (F. Gy. A.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.