Ismét átszervezett Fidesz-kommunikáció

A kampány időszakára átcsoportosítják a Fidesz kommunikációs stábját: megszűnik a "kettős hatalmi centrum". Összeolvasztják a parlamenti frakció, illetve a Rogán Antal kampányfőnök által irányított, Szentkirályi utcai pártszékház sajtóosztályát.

A változással sokak szerint Áder János frakcióvezető pozíciója erősödik. A jövőben ugyanis az általa vezetett frakció mostani sajtófőnöke, Hammerstein Judit vezeti a Fidesz teljes kommunikációs stábját.  Helyettese minden bizonnyal az ex-Hír TV-s Havasi Bertalan lesz. Hammerstein Judit a 2002-es választások után volt már a Fidesz sajtófőnöke.

A integrálással megszűnik a Fidesz-központban a kommunikációs igazgatói poszt. Fekete Zoltán a kiszivárgott hírek szerint Deutsch-Für Tamás kabinetfőnökeként dolgozik tovább. "A lényeg az erőátcsoportosítás, minden más kombináció kitaláció" - hangzik a hivatalos magyarázat, amely szerint véget ért a parlamenti szezon, így Áder mellett nincs szükség külön frakció-sajtóosztályra. Mindenesetre Rogán Antal kampányfőnök marad, de a politikai kommunikáció felelőse Deutsch-Für Tamás lesz.

Egy nem hivatalos verzió szerint a vizsla- és szerverügy után megrendült Rogán Antal belső pozíciója, párhuzamosan ismét megerősödött Áder Jánosé. A kommunikációs stáb átszervezésének azonban állítólag nincs köze azokhoz a politikai természetű vitákhoz, amelyek az elnökségi ülésekről kiszivárogtak.

A hírek szerint a szóvivői poszton is változást terveznek: a Szentkirályi utcában sok szóvivős szisztémában gondolkodnak, ennek kapcsán többek között Kósa Lajos debreceni polgármester és Szabó László, a hajdani sportminisztérium volt helyettes államtitkárának a neve is felmerült. Elképzelhető, hogy Révész Máriusz a Fidesz helyett Orbán Viktor személyes szóvivője lesz. (Cs. I.)

A vizsla- és a szerverügy után: Rogán Antal marad, de Áder János csapata erõsödik
A vizsla- és a szerverügy után: Rogán Antal marad, de Áder János csapata erõsödik
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.