Az OTP új hitelkonstrukciót indít

Az OTP Bank Rt. február 20-tól, hétfőtől árfolyamgarantált hitelkonstrukciót indít a svájci frank alapú lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelekre - jelentette be Lantos Csaba, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az OTP Bank ezzel olyan megoldást kínál ügyfeleinek, amellyel egy esetleges forintgyengülés esetén a  törlesztési terhek növekményét átvállalja a kölcsönt fölvevőktől. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha a forint/svájci frank árfolyam egy rögzített árfolyamszint fölé megy, akkor a lakáshitelt felvevő ügyfél által forintban fizetett havi törlesztőrészlet összege nem emelkedik tovább. A bank által induláskor garantált árfolyam 166 forint/svájci frank. Az OTP Bank által hétfőn jegyzett svájci frank/forint devizaárfolyam 160,13-161,73 forint volt.

Kérdésre Lantos Csaba elmondta, tavaly év végén 1.055 milliárd forint lakáshitellel rendelkezett az OTP-csoport, ebből 106 milliárd forint volt devizaalapú kölcsön, döntő része svájci frank alapú.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, március végéig mintegy 30 milliárd forint újonnan kiközvetített svájci frank alapú hitelre számít a bank vezetése az akció révén. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.