MDF: a kormány teremtsen ideális feltételeket a kulturális értékek születéséhez

A mindenkori kormányzat feladata, hogy ideális feltételeket teremtsen kiemelkedő kulturális értékek megszületéséhez, a nemzeti kulturális örökség megőrzéséhez - mondta Zsigmond Attila, az MDF elnökségi tagja hétfőn Budapesten.

"A kultúra addig és olyan mértékben szorul költségvetési támogatásra, amíg és amilyen mértékben a civil mecenatúra igényei és lehetőségei szerint fel nem szabadítja e kötelezettsége alól" -  mondta az MDF-es politikus a párt kulturális programját ismertető sajtótájékoztatóján. Az MDF kulturális sokszínűséget és párbeszédet szeretne, és elítéli a politikai beavatkozást a kultúra "belügyeibe", valamint elutasít minden olyan szándékot, amely a kultúrában tájékozódás szabadságát sértheti - fűzte hozzá.

Zsigmond Attila fontosnak nevezte az egyetemes magyar kultúra értékeinek megóvását, a határon belül és határon túl élő tehetségek támogatását, a nemzeti értékek megismertetését és forgalmazását, az anyanyelv védelmét, a magyar- és világirodalom klasszikusai és új értékei kiadásának folytonosságát és elérhetőségét az alacsonyabb jövedelműek számára is.     

Az MDF szabad tájékozódást és szabad tájékoztatást szeretne, ennek érdekében meg kívánja védeni a médiát a pártpolitikai és gazdasági befolyástól, valamint az ízlésdiktatúrától - fogalmazott.

Az MDF szerint közpénzből valódi közszolgálatra van szükség, a közszolgálati médiumoknak terjeszteniük kell a régi és új magyar kultúra értékeit, a demokratikus jogok és kötelességek ismeretét  Fontos, hogy a médiában ne hódítson teret az erőszak ábrázolása és a pornográfia - mondta Zsigmond Attila. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.