Friderikusz Most! - vagy mégsem?

Friderikusz újabb nagy gurításra készült, de kivették kezéből a tekegolyót. Az ATV-re frissen átigazolt műsorgyáros technikai okok miatt hetekkel később indítja beharangozott műsorát. A “Friderikusz Most" csak március közepén indulhat el.

“Technikai hiányosságot képtelenség emberi akarattal pótolni, a nézőkön pedig nem fogunk kísérletezni, mert én másfajta televíziózásban hiszek" - mondta Friderikusz Sándor, az ATV székházában tartott sajtótájékoztatón, utalva arra, hogy bár indulásra készen áll a stáb, de a műsor technikai háttere még nem teszi lehetővé a felelősségteljes sugárzást.

A “Friderikusz Most" heti hat alkalommal, egy órában foglalkozik majd politikai és közéleti témákkal. Friderikusz megerősítette, hogy életközpontú és nem politikai központú programot szán a közönségnek, ahol hetven százalékban közéleti kérdésekkel foglalkozik majd, és mindössze harminc százalék jut a politikának. Hozzátette, hogy ez az arány a választások előtt és alatt óhatatlanul is eltolódik majd a politika irányába, de reményei szerint annak végeztével tartani fogja a beígért felosztást.

Az ATV országos lefedettsége pillanatnyilag 57,5 százalékos, ami azt jelenti, hogy közel 2,2 millió háztartásban fogható a csatorna adása. Friderikusz szokásos szerénységével mindezt úgy kommentálta, hogy ennek tükrében “hat és félmillió nézőt veszünk majd célba." Kiderült, hogy az ATV-vel kötött szerződése december 31-éig szól, ám semmilyen nézettségi elvárásoknak nem kell megfelelnie. Mint mondta, ennek nem is lett volna értelme, hiszen egy ilyen műsor 4-6 hónap alatt találja meg a helyét, és csak azután derül ki, valójában milyen nézettségi adatokat tud produkálni.

A műsor legígéretesebb része várhatóan az utolsó egy perc lesz, amit Friderikusz röviden így foglalt össze: “fontos volt ma, de mi nem tartjuk szóra sem érdemesnek". Ide kerülhet be például Gyurcsány Ferenc tánca is, ami az utóbbi napokban valóban beszédtéma volt, ám hírértéke erősen megkérdőjelezhető.

Addig, amíg a várva várt műsor nem kápráztatja el a nézősereget, és nem érkezik meg külföldről a kifogástalanul működő szerver, valamint a képmegosztó, addig ott lesz konzervből “Az én mozim." A húszrészes sorozat reményeik szerint kielégíti az átmeneti “Fridi-hiányt."

Friderikusz Sándor
Friderikusz Sándor
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.