Megtévesztő transzparensek Hódmezővásárhelyen

Az SZDSZ színvilágát idéző transzparensek jelentek meg Hódmezővásárhelyen, amelyek azonban nem a párt megbízásából készültek - közölte az SZDSZ városi szervezetének elnöke csütörtökön.

Szentirmai Csaba elmondta: szerdán vette észre a városban a közutak fölé kifeszített transzparenseket, amelyek Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől és Kóka János SZDSZ-es gazdasági minisztertől tartalmaznak idézetet. "A 2010-es évek elejére elkészül a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő út négysávosítása" - áll a miniszterelnök képével ellátott hirdetményen, míg a gazdasági miniszter portréjával kifeszített transzparensen egy Financial Times-ból vett idézetet: "A magyarok soha nem éltek ilyen jól" olvasható - ismertette.

Szavai szerint mind a feliratozás, mind a transzparensek színvilága - amelynek kék tónusa a szabad demokraták reklámanyagait jellemzi - azt a látszatot keltik, mintha az az SZDSZ választási kampányának része lenne, az utcákra a liberálisok megbízásából kerültek volna ki, és nem tartalmazzák annak a pártnak a nevét, amely valójában elkészíttette és kirakatta a kampányanyagokat.

Tudomásunk van arról, hogy a hirdetmények kihelyezése Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester, fideszes országgyűlési képviselőjelölt érdekében történtek - közölte. A liberális párt városi elnöke úgy tudja, hogy "a közterülethasználatot Lázár János kampánystábja kérte és kapta meg ezekre a helyekre". Hangsúlyozta: a hódmezővásárhelyi SZDSZ-nek és Horváth László jelöltnek semmilyen formában nincs köze a kihelyezett transzparensekhez.

A szervezet nem kíván rendőrségi eljárást indítani - tette hozzá. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.