Zöld szervezetek is csatlakoztak a Király utcai tiltakozó akcióhoz

Lapunk beszámolt arról, hogy ma délután demonstrációval igyekezett felhívni a figyelmet a régi pesti zsidónegyed védett értékeinek pusztulására az ÓVÁS! Egyesület. A Hild József által tervezett, klasszicista stílusú Király utca 40. előtt tartandó tüntetés szervezői egyúttal jogszerűtlen bontás miatt a rendőrségen is feljelentést tesznek.

A tiltakozást azért hirdették meg, mert - mint felhívásukban írták - " A Király utcában, a klasszicista Pest főutcáján újabb épületet, a Hild József által 1844-ben tervezett 40. számú házat fenyegeti lebontás. A mellette lévő házat a VI. Vasvári Pál utcában januárban lerombolták, a Hild-féle sarokházra az érvényes jogi szabályozást súlyosan megsértve adta ki a bontási engedélyt a bontásairól elhíresült VII. kerület jegyzője. A házból minden értékesíthető anyagot elhordtak. Helyére a műemléki jelentőségű terület arculatától, léptékétől idegen épület felhúzását tervezik. "

A felhíváshoz csatlakozott a Budapesti Városvédő Egyesület.

Támogatja a demonstrációt a 2006-os választásokon induló zöld szervezetek közül az Élőlánc Magyarországért, valamint a Zöld Demokraták Szövetsége is. (NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.