Kiss Péter nyilvánosságra hozná a Postabank-jelentést

Kiss Péter kancelláriaminiszter kezdeményezi, hogy a nyilvánosság is megismerhesse annak a Kehi-vizsgálatnak az eredményét, amelyik a Postabanknak az előző ciklusban történt konszolidációját összegezte. Kisst és Veres János pénzügyminisztert is kérdezték tegnap kormánypárti képviselők arról, vajon igaz lehet-e, hogy a pénzintézet konszolidációjára fordított 150 milliárd forintból 30 milliárd forint magánzsebekbe vándorolt. Veres Vadai Ágnes kérdésére megerősítette: a Kehi valóban vizsgálódott az ügyben, de a jelentés tartalma nem ismert, mert nincs az archívumukban. A Kehitől két ilyen tartalmú dokumentumot kaptak. Az egyiket visszaküldték, a másikat megtartották, ám azt az előző ciklus egyik pénzügyminisztere felvette, és nem adta vissza.

Az ügyben korábban parlamenti bizottság is vizsgálódott, amely nem jutott semmire. Ennek egykori elnöke, Eörsi Mátyás tegnap azt kérte Kiss Pétertől, hogy tegyen meg mindent az igazság kiderítésére. Kiss azt ígérte, kezdeményezi a jelentés megállapításainak nyilvánosságra hozatalát, ha azok nem sértenek személyiségi vagy egyéb jogokat. Eörsi azt mondta: semmilyen iratot nem kaptak meg, a Kehi jelentését sem, és hiába kezdeményezte a vizsgálóbizottság mandátumának meghosszabbítását, akkor azt a két nagy párt nem támogatta.

- Ha volt ilyen jelentés, annak jelenleg is ott kell lennie valahol a Pénzügyminisztérium irattárában. Azt javasolom a pénzügyminiszter úrnak, nézzen szét alaposabban - így reagált minderre Varga Mihály, a Fidesz-kormány volt pénzügyminisztere.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.