Más archoz eltérő támogatás

Hátrányos helyzetű települések polgármestereivel konzultált csütörtökön a kormányfő a hétfőn meghirdetett, tartósan munka nélkülieken segíteni kívánó Start Extra program lehetőségeiről.

Gyurcsány Ferenc a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy munkahelyet a fejlesztés teremt, s a fejlesztést kell adó- és járulékkedvezményekkel támogatni. Kifejtette: az országnak ma nagyon sok arca van, s nem lehet ugyanazt az eszközt ajánlani az V. kerület és Nyírbátor fejlesztésére.

A kormányfő hangsúlyozta: azt a történelmi különbséget, ami Magyarország egyes régiói között létrejött, csak úgy lehet csökkenteni, ha oda jut több forrás, ahol nagyobb a lemaradás. Az elmúlt négy évben a nemzeti fejlesztési tervből a legkevesebbet Közép-Magyarország és Nyugat-Dunántúl, a két legfejlettebb régió kapta, míg a legnagyobb támogatáshoz Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak- és Dél-Alföld jutott.

A miniszterelnök differenciált forráselosztást szorgalmazott. Mint mondta, "a mindenkinek adjunk azonosan a konzerválás politikája. Egy igazságosabb világot teremteni azt jelenti, hogy többet adni ott, ahol nagyobb a szükség". Hozzátette: erről szól az a fejlesztéspolitika, amelynek tartalmát a következő hetekben ismertetik. Erről szólnak a munkahelyteremtést szolgáló Start Plusz és Start Extra programok. Ez utóbbi kapcsán megismételte hétfői bejelentését, jelesül azt, hogy aki tartósan munka nélkülit foglalkoztat hátrányos helyzetű településeken, annak egyáltalán nem kell társadalombiztosítási járulékot fizetnie. "Ennél nagyobb kedvezményt, őszintén szólva, nem lehet adni" - mondta Gyurcsány Ferenc.

"A mindenkinek adjunk azonosan a konzerválás politikája" - mondta Gyurcsány Ferenc
"A mindenkinek adjunk azonosan a konzerválás politikája" - mondta Gyurcsány Ferenc
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.