Tortával dobták meg Demszkyt a Kuplungban

Tortával dobták meg a főpolgármestert egy kampányrendezvényen a főváros egyik szórakozóhelyén csütörtök este. A résztvevők felismerni vélték az elkövetőt, aki szerint ő csak megvásárolta a tortát, amit más nyomott Demszky arcába.

Demszky Gábor elmondta, hogy az incidens a Kuplungban történt, és a rendezvény résztvevői egy - magát Tomcatnek nevező - provokátort véltek felfedezni abban, aki ezt az akciót végrehajtotta.

Az MTI megkereste az interneten "Tomcat" néven publikáló férfit, aki elmondta: valóban vásárolt egy tortát, amit a rendezvényen valaki kivett a kezéből és a főpolgármester arcába nyomta. A cél szerinte az volt, hogy felhívják a figyelmet: "az embereknek már elegük van a politikából".

Az esetnek "nincs politikai jelentősége, feltűnési vágy hajtja azt azembert, aki ilyesmiket csinál most már sorozatosan Budapesten" -kommentálta az esetet a főpolgármester. Hozzátette, hogy a fiatalemberezt követően elszaladt a helyszínről.

Tavaly júniusban Polgár Tamás - internetes naplójából ismertebb nevén Tomcat - személyesen vette át az SZDSZ Új Generáció által alapított "Szakállas Bácsi-díjat" a rasszista kategóriában. Tomcat a szakállas, szemüveges kerti törpét ábrázoló, cserépből készült szobrot úgy értékelte, hogy ő bizonyult a legnagyobb rasszistának Magyarországon. Szerinte a rasszistának szóló díjat inkább Tamás Gáspár Miklós filozófusnak kellene megkapnia, míg a nőgyűlölő kategóriában Demszky Gábort, Budapest főpolgármesterét illetné "elismerés". Az SZDSZ a Szakállas Bácsi-díjat azoknak a közéleti szereplőknek alapította, akik a "hátrányos megkülönböztetés szószólói" Magyarországon.

Gusztos Péter a díjátadáson felolvasta Polgár Tamás beírását internetes blogjában (naplójában), amelyért megkapta a díjat: "Szerintem itt mindössze annyi történt, hogy az egyik tetves cigánykölyök leszúrta a másikat, aztán megijedtek, és gyorsan megegyeztek, hogy kitalálják a mesét a gonosz szkinhedekről, mert kínos lenne elmagyarázni a rendőröknek, hogy min kaptak így össze - vagyis, hogy lopni voltak" - írta Tomcat a Moszkva téri autóbuszon történt kardszúrásról. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.