FC Sopron: botrány az olaszországi edzőtáborban

Nagy Tamás mindössze két napig volt az FC Sopron labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután csütörtökön összekülönbözött a klub többségi tulajdonosával, Marius L. Vizerrel, és az eset után közölte: a továbbiakban szakmai és morális okokból nem vállalja tovább a szakmai munka irányítását.

Az ügy hátterében az áll, hogy a szerda délutáni edzésen Bagoly Gábor ütközött a keret egyik román játékosával, s a többségi tulajdonost valaki erről úgy informálta, hogy ebben volt némi szándékosság a csapatkapitány részéről. Ezután Vizer utasította Bagolyt, hogy hagyja el az olaszországi edzőtábort, a végrehajtás felügyeletével pedig a kedden kinevezett szakvezetőt bízta meg. Nagy Tamás azonban kiállt a csapatkapitány mellett, mivel - ahogy elmondta - azzal vállalta el a szakvezetői posztot, hogy csapatot épít, nem pedig szétveri azt. A tréner lemondását a tulajdonos elfogadta, Nagy és Bagoly pedig csütörtök délben hazaindult az edzőtáborból.

Vizer ezután felkérte a kint tartózkodó erőnléti edzőt, Mario Innauratót és Giuseppe Signorit a szakmai munka irányítására, ők azonban visszautasították ezt. A délutáni edzőmeccsen Gendúr László kapusedző irányította az FC Sopront. "Szakvezetői kinevezést fogadtam el pár napja, nem pedig arra szerződtem, hogy a tulajdonos döntéseinek végrehajtója legyek" - mondta az MTI-nek Nagy Tamás. "Ha Bagoly Gábor eltávolítása után is az együttes élén maradok, elvesztettem volna a hitelemet a játékosok és a soproni szurkolók előtt." Az eddigi sportigazgató Nagy kedden váltotta Selymes Tibort a vezetőedzői poszton. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.