Friderikusz Fábryról és a Heti Hetesről

Ön antiszemita? - tette fel a kérdést Friderikusz Sándornak a Heti Válasz friss számában megjelent interjúban Stumpf András.

"Friderikusz: - Ez most hogy jön ide?

HV: - Fábry Sándor legalábbis megrökönyödött, amikor tavaly ugyanezt a kérdést szegezte Orbán Viktornak.

Friderikusz: - Szívesen segítem szakmai tanácsokkal Fábry Sándor munkásságát, ugyanis - ezúton közlöm - minden kérdés indokolt, amely valamilyen szempontból beszélgetőtársunkkal aktuálisan összefüggésbe hozható. A Fidesz elnökének az azt követő napokban tettem fel ezt a kérdést, hogy Tusnádfürdőn megtartotta a nagy visszhangot kiváltó beszédét, amely szerint a baloldal rárontott Magyarországra. Miközben Orbán ennek okait igyekezett vázolni, az említett politikai oldal genetikai meghatározottságára is tett egy nem nagyon félreérthető utalást. Ezek után nagyon is helyénvaló volt a kérdésem."

Friderikusz az interjúban úgy értékeli Fábry Sándort, hogy "ő nem más, mint főhivatású tréfamester", aki nem ismeri "kellőképpen az interjúkészítés mesterségbeli fogásait". Szerinte Fábry "beteges szereptévesztésben van: mindenáron politizálni akar, miközben nem ezért tartják." Fábry sohasem lesz Hofi Géza, "akármennyire is vágyik a helyébe lépni" - mondta az interjúban Friderikusz Sándor,

A Heti Válasz kérdésére, hogy a tévés műsorvezetőnek hasonlóan kemény véleménye van-e a Heti Hetesről is, Friderikusz úgy válaszolt: szerinte tévúton járnak, amikor "időnként minősíthetetlen módon" 80-90 százalékban még mindig a Fidesszel és Orbánnal foglalkoznak. Friderikusz elmondja: le is szokott arról, hogy rendszeresen kövesse a Heti Hetest.

(forrás: Heti Válasz)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.