Rogán szerint a kormány elvesztette hitelét

Az ország besorolásának megváltoztatásáról elhangzott kijelentések arra utalnak, hogy "a kormány elvesztette a hitelét" - hangsúlyozta csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a Fidesz kampányfőnöke egy hitelminősítő intézet igazgatójának nyilatkozatára reagálva.

Moritz Kraemer, a Standard & Poor's európai szuverén besorolásokért felelős igazgatója szerdán azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy Magyarországon a kampányban mindkét nagy politikai tábor adócsökkentési és kiadásnövelő ígéreteket hangoztat, és ha "ezeket a költséges, populista terveket" megvalósítják, az nem lenne jó Magyarország besorolása szempontjából.

Rogán Antal szerint a nemzetközi hitelminősítő intézetek a ellenzék kampányígéreteit nem veszik alapul, hanem ezek a kijelentések csak "az ország jelenlegi állapotát minősítik". Megjegyezte, a hitelminősítő intézetek nem csupán "az ország állapotát, a gazdaság állapotát ítélték rosszabbnak, hanem a kormány szándékait sem tartották olyannak, amiket pozitív pontokkal kellene díjazni". Az ellenzéki párt kampányfőnöke szerint a Standard & Poor' igazgatójának kijelentése azt jelzi, hogy "a kormány itt a hitelét veszítette el, nem hiszik el a szavát".

Az újságírók Kraemer egy másik kijelentése kapcsán is választ vártak Rogán Antaltól.
Felidézték: a Standard & Poor's igazgatója elismerte ugyan, hogy az új kormány keze a helyhatósági választásokig még meg lesz kötve, de ehhez hozzátette: ha az új kormány hivatalba lépése után azonnal "populista" adócsökkentési vagy jelentős kiadásnövelő intézkedéseket tesz, a minősítéssel esetleg nem várják meg az önkormányzati választásokat.

Rogán Antal arra a kérdésre válaszolva, a Fidesz fenntartja-e szándékát, hogy a kormányra kerülése esetén már júliusban tíz pontos járulékcsökkentést vezet be, közölte: továbbra is lehetségesnek tartja ígéretük valóra váltását. Ezt azzal indokolta, hogy szerinte "ez az egyetlen érdemi munkahelyteremtő lépés". (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.