Kettős gyilkosság Sopronban

Kettős gyilkosság történt tegnap Sopronban, ahol lelőtték a játékgépeket üzemeltető Luxor kaszinó két alkalmazottját, egy 21 éves fiatalembert és a barátnőjét.

A rendőrség vizsgálja, van-e összefüggés az egy héttel ezelőtti soproni taxisgyilkosság és a mostani bűnügy között.

Tegnap reggel hétkor bejelentés érkezett a soproni rendőrkapitányságra, hogy a Luxor játékkaszinóban kollégái holtan találták az éjszaka ott alkalmazottként dolgozó 21 éves fiatalembert - közölte érdeklődésünkre Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Más forrásból szerzett értesüléseink szerint az elkövető összetörte a kaszinó zárt láncú videorendszerét, és ezt követően lőtte fejbe az alkalmazottat. A gyilkosság után össze is takarított, és a kaszinóban talált pénzzel elhagyta az épületet.

Még helyszíneltek a rendőrök, amikor újabb bejelentés érkezett a soproni kapitányságra. Ennek alapján kimentek a rendőrök az áldozat szintén a soproni kaszinóban dolgozó barátnőjének lakására, ahol őt is holtan találták: az ismeretlen tettes fejbe lőtte. Valószínűleg vele végeztek először, és ezt követően, a hajnali órákban ölték meg a barátját.

A rendőrség rablógyilkosságra gyanakszik. Vizsgálják azt is, hogy a tegnapi bűncselekmények összefüggnek-e az egy héttel korábbi soproni taxisgyilkossággal. Az elkövetés módja miatt vetődött fel a gyanú, hogy ugyanaz a személy ölte meg a taxist, aki a kaszinó két alkalmazottját.

A rendőrség tegnap ezt még nem erősítette meg. Szabadfi Árpád tábornok, megyei főkapitány tudósítónknak kategorikusan kijelentette: a három emberölésnek sem a szervezett bűnözéshez, sem az alvilághoz, sem az embercsempészethez nincs köze.

A sajtóreferens azt is cáfolta, hogy már van gyanúsítottja az ügynek, és őrizetbe vették a lehetséges elkövetőt. - Csupán elszámoltatjuk azokat, akik valamilyen módon a látókörünkbe kerültek - fogalmazott Kocsis Tünde.

Információink szerint a rendőrség körözést adott ki egy 28 éves, büntetett előéletű helybeli férfi ellen. A fényképével ellátott körözvényt eljuttatták az osztrák és a magyar rendőrség által közösen létrehozott nickelsdorfi kapcsolattartó pontra, ahonnan azt továbbították az osztrák bűnüldöző szervekhez is. Úgy tudjuk, hogy a fiatalembert elő is állították.

Megkérdeztük Szabadfi Árpádot, igaz-e, hogy ez a gyanúsított véresen jelent meg tegnap egy kópházi kaszinóban, s hogy a gyilkosságok hátterében a soproni kaszinó tartozása áll. A főkapitány azt mondta: a nyomozás nem nyilvános adat, ezért részleteket nem közölhet.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.