A kormány fizet, ha az áremelkedés nagyobb, mint a nyugdíjemelés

A kormány nevében arra vállalt kötelezettséget Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy szerdai politikai fórumon, hogy az öregségi nyugdíjak esetében kifizetik a különbözetet, ha valaki nyugdíjszelvénnyel bizonyítja, hogy a 2006 januárjában kapott összeg a négy évvel korábbihoz képest nem több legalább annyival, mint az elmúlt négy év összes áremelkedése.

"A valamennyi öregségi nyugdíjjal rendelkezőnek Magyarországon a kormány nevében azt ajánlom, és azt a kötelezettséget vállalom, hogy ha el tud nekem küldeni két olyan nyugdíjszelvényt 2002 januárjából, majd 2006 januárjából, hogy a 2006 januári az nem több legalább annyival, mint amennyi az összes áremelkedés Magyarországon az elmúlt négy évben volt, akkor a különbséget neki kifizetjük" - mondta a kormányfő reagálva a Fidesz nemrégiben indított plakátkampányára.

Gyurcsány Ferenc a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának aulájában tartott MSZP-s fórumon, mintegy 600 fős közönsége előtt hozzátette: ha viszont olyan nyugdíjszelvényeket küldenek el, amelyben nagyobb a nyugdíjak emelkedése, mint az elmúlt évek átlagos áremelkedése, akkor ezeket elküldi a Fidesznek, és azt kéri, fizessék ki ők.

"Aki ebben az ügyben nem mond igazat, az fizessen. Hát nem lesznek könnyű helyzetben" - jegyezte meg a miniszterelnök, akinek szavait taps és nevetés fogadta.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.