Napirend előtt a Postabank eltűnt milliárdjairól

A Postabank konszolidációjáról nyilvánosságra került új információkra hívta fel a figyelmet Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő az Országgyűlésben kedden, napirend előtt.

Eörsi Mátyás elmondta: a Postabank Orbán-kormány alatti konszolidációja idején portfólió-tisztítás címén 154 milliárd forintot vettek ki, ezt követően 152 milliárd forint közpénzt tett az állam a Postabankba, s hogy azt mire fordították, azóta sem lehet tudni.
A képviselő kifogásolta, hogy a témában alakult vizsgálóbizottság nem fért hozzá egyes iratokhoz azok titkossága miatt, ugyanakkor a Kehi jelentése a Stop.hu internetes portálon megjelent. Javasolta, hogy a Postabank konszolidációjával kapcsolatos összes irat legyen nyilvános.

Veres János pénzügyminiszter válaszában elmondta: a Kehi kezdeményezett egyeztetést a Pénzügyminisztériummal, de a megküldött jelentést vissza kellett küldeni a Kehinek, ezért a Pénzügyminisztériumnál nem található belőle példány, így nem tudni, mennyiben tér az el a honlapon megjelentektől. Hozzátette: az állami szerveknek indokolt lenne megvizsgálniuk a nyilvánosságra hozott jelentésben szereplő tranzakciókat. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.