Kerékpáros felvonulás a belvárosi bicikliutakért

Budapest szívében, a Belvárosban többen ülnének kerékpárra, ha biztonságosan lehetne közlekedni, ennek érdekében szerdán felvonulást tartanak - közölte a Sikeres Belvárosért Egyesület kedden.

A kerékpárutaknak akkor van értelmük, ha hálózatot alkotnak, nem önálló darabkák a város különböző pontjain - hívta fel az V. kerületi önkormányzat figyelmét korábban egy javaslatban az egyesület és a hozzá csatlakozó civil szervezetek.

Kende Péter, a szervezet elnöke közleményében azt írta: Budapest szívében is egyre többen ülnének kerékpárra, ha biztonságosan lehetne közlekedni. A nemrég átadott Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpárút "a semmiből a semmibe" vezet, továbbá a gyalogosoktól vesz el a helyet még ott is, ahol az úttesten is meg lehetett volna oldani a vonalvezetést. Közölte, javaslatukat a képviselő-testület hónapok óta nem vette napirendjére, pedig abban csak az útvonalak meghatározása szerepel.

A Sikeres Belvárosért Egyesület ezért szerdán késő délután a Bajcsy-Zsilinszky utat érintve politikamentes, figyelemfelkeltő felvonulást tart az ügyet támogatók részvételével, hogy megmutassák, szükség van kerékpárutak kialakítására még a Belvárosban is.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.