India Gyógyszálló - Hamaranna blogja

Hamaranna, alias Vincze Zita blogként kezdte írni egyedülálló történetét, amely a 2005-ös Golden Blog verseny egyik sikersztorija lett. A kaland most könyv alakban szórakoztatja mindazokat, akik kedvelik az útleírásokat – és a leplezetlen őszinteséget.

"Ahogy olvasom, gyorsabban dobog a szívem, ideges is leszek, egyre több pasi őgyeleg körülötte, persze a legfinomabb fajta, Kasmír, minimum herceg, kasmír herceg, legszívesebben pofán vágnám körülbelül a harmincadik oldalon, ugyanis eddigre biztosan megszerettem, és féltem ezt a kockáztatásban maximalista nő-írót, vagy mondjam úgy, írónőt.

Igen, így mondom, írónő, ami nem semmi, hisz nem attól lesz valaki író, hogy könyve van. Az írók társaságába írással lehet bejutni, ugye egyszerű az egész, talán azért olyan nehéz megcsinálni. De Zita megcsinálta. Nemcsak túlélte a szeretett férfit,  túlélte Indiát is, de ez semmi ahhoz képest, ahogy megcsinálta, megírta ezt a könyvet. Vagyis, kedves média, és műkedvelő barátaim, nagyon örülünk ám ezen a mai napon, mert ha félretesszük a PC-t, igen kevés számú nőt tartunk listán a magyar irodalomban. A mai napon mindenképp nőtt a számuk eggyel.

... Vagyis ezt a könyvet azok vegyék meg, olvassák, akik irodalomra, egy nő gazdag lelkére, s hozzá való írói stílusra vágynak, mert India csak bónusz, róla bármit is megtudni semmi több mint csepp a tengerben. Útikalauz helyett totalitás, a mű totalitása. Abba még Zita lelke is belefér, illetve még ezer másik is, akik mind ott tolongnak körülötte kunyeráló tenyérrel, éhesen, gennyesen. Természetesen fogalmam sincs arról, hogy mi dokumentum, és mi fikció. De ez mindig így van, ha érti mesterségét az író. Akkor nem tudja az olvasó, hogy „mi a helyzet”, ha elvész a szövegben, s rábízza magát a kalauzra, az íróra.

Zita könyvében hamar kézen fog, s csak akkor érzem magam biztonságban, ha érzem a kezét, a tekintetét, ha hallom a hangját. Ezért is rossz - mint minden jó könyv - végére jutni, mert a pont után magunkra maradunk, Zita elengedte a kezünk, vajon most hol van, hiányzik, újra beleolvasok, kicsit megnyugszom, persze átugrom a pasis részeket, mert azoktól ideges leszek." (Bakács Tibor Settenkedő méltatásának teljes szövege itt olvasható.)

A könyv bolti áron és Népszabadság-előfizetőknek szóló kedvezményes áron is megrendelhető!

Méret: 192 színes oldal, 160 x 160 mm

A könyv bolti ára  3290 Ft

NÉPSZABADSÁG-előfizetőknek a kedvezményes ár 2470 Ft

Megrendelheti

telefonon: 06 (1) 436 4364, 

telefaxon: 06 (1) 436 4343

postán: Népszabadság Könyvek, Budapest 1600

e-mail-en: terj@nepszabadsag.hu

További információval készséggel állunk rendelkezésére: munkanapokon 9-16 óráig a 06 (1) 436 4364-es telefonszámon

Hamaranna blogját itt olvashatja!

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.