Tök jó pasik

A burák alatt, csavarókkal, sztaniol papírokkal a fején más valóságsíkba kerül az ember. Ahogy Icuka, a hajszobrász szokta mondani:

- Olyan ez a fodrászat, mintha a Csernus doki rendelőjét beoltották volna egy közvélemény-kutató irodába. Hogy az eredmény mennyire reprezentatív, az attól is függ, csavarás előtt vagy után vannak-e a szépülni vágyó hölgyek.

Ha a hozott témákból mégis kifogyna a vendégsereg, a női tudatot formáló sajtótermékekből bőven van válogatnivaló a kisasztalon.

Jucika - aki már ősidők óta ide jár, ezért véleményvezér státust vívott ki magának - már a kezében tartott újság címét sem érti. "Azt írja, hogy magyar vizsla, de se kutyáról, se vadászatról nem találok benne semmit."

Ellenben, mint megállapítja, remek trendi cuccok fényképeit nézegethetik. Olyanokét, amelyek álmodott világuk kellékei.

Úgy vélik, igencsak el tudnák viselni, ha férjük (vagy a leendő szerencsés választott) ilyen autón gördülne be értük a fodrászat elé, hogy azután repülőgépre szállva elutazzanak a képen látható egzotikus világba, és az ábrázolt jachton hajókázzanak egy pezsgős vacsora felé.

- A két pasi is tök jó - állítja Helénke, a sarki bár pultosa, a szépülni vágyó hölgykoszorú pedig cinkosan összenevet. Katalin asszony, a kicsit felvágós butikos és ruhatervező még hozzáteszi: - Az se egy hátrány, hogy vitték valamire. Kár, hogy már mindkettő elkelt, az Operabálon azért összefutnék velük.

Éva, az adminisztrátor lány közli, vele ez minden reggel megtörténik munkába menet, óriásplakátról néznek be a kettes villamos ablakán. Szerinte Demszky Gábor is megérne egy kis ajtócsapkodást.

Klárika, gyeden lévő gimnáziumi tanár - és mint ilyen, szorgalmas nézője a reggeli tévéműsoroknak - fölveti, a vonzerő talán onnan ered, hogy ez negatív kampány. A bejelentést csend követi. A fodrászatban egyetlen téma kerülendő, a politika. Helénke szólal meg végül: - Mindegy, attól még tök jó pasik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.