Ingyen sört ígér a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Zászlót bontott - pontosabban a többi politikai erővel párhuzamosan bele kezdett az intenzív kampányba - Szegeden a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP).

Az elmúlt két hétben egy rejtélyes párt plakátjai árasztották el a csongrádi megyeszékhelyet: a MKKP nem ígér egyebet, mint örök életet és ingyen sört, na meg persze adócsökkentést. Az egyéni jelöltjeiket sem lehet eltéveszteni: valamennyiüket Nagy Istvánnak hívják.

"Poén az egész, a választási kampány kifigurázása" - mondta el az MTI-nek hétfőn K. Gergő, a párt szóvivője, kevésbé hivatalosan az a street art művész, aki körülbelül két és fél évvel ezelőtt megteremtette a kétfarkú kutya figuráját.

A mutáns állat hamar jelentős ismertségre tett szert a Tisza-parti városban, így Gergő úgy döntött elindítja a választásokon. A városszerte látható választási hirdetésekben a kutya a közélet több témájában is kifejti markáns véleményét: a választási ígéretek mellett jogokat követel a növényeknek, s megtudhatjuk róla, hogy nem akar lopni, hiszen olyan aranyos.

A további kampány pontos menetéről a szóvivő egyelőre még nem kíván részleteket elárulni, annyit azonban elmondott, szeretné a kétfarkú kutyát lakossági fórumon is megismertetni a választókkal. Az akadály csupán az, hogy a választási harchoz szükséges anyagi forrásoknak igencsak híján van a párt.

A visszajelzések nagyon kedvezőek - mondta a művész - a negatív kampány, a személyeskedés nem érte el a MKKP jelöltjeit, viszont rendkívül sok e-mail, gratuláció érkezett a plakátokkal és a párt honlapjával kapcsolatban.

(MTI)

A Kétfarkú Kutya Párt választási plakátjai
A Kétfarkú Kutya Párt választási plakátjai
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.