Nem tudni, kié lett volna a Britton kft.-je

Az ügyészség szerint nem bizonyítható, hogy a Britton Kft. pénzügyi ügyintézője fantomizálta a BR Med-Support Kft.-t. Miután a nyomozók által összegyűjtött bizonyítékokat az ügyészség nem találta elegendőnek annak igazolására, hogy P. Kristóf valóban közreműködött egy egykori Britton-cég fantomizálásában, s hogy az ügylet lebonyolításakor egy 2000-ben ellopott személyi igazolvány tulajdonosának nevét hamisította hivatalos iratokra, az ügyészség megszüntette vele szemben a nyomozást. Annak ellenére történt mindez, hogy a BRFK V. kerületi kapitánysága vádemelési javaslattal zárta le a BR Med-Support Kft. 50 százalékos résztulajdonának fiktív eladása miatt indított nyomozást.

Értesülésünket megerősítette P. Kristóf védője, Papp Gábor ügyvéd, aki elmondta: már a nyomozás alatt nyilvánvaló volt, hogy amit védence számlájára akarnak írni, az nem bűncselekmény, s a rendőrség által hivatkozott szakértői vélemények sem támasztják alá a nyomozó hatóság álláspontját, ezért indítványozta az ügyészségen az eljárás megszüntetését.

Tavaly márciusban elsőként a Népszabadság adott hírt a BR Med-Support Kft. fantomizálásáról. A társaság 50 százalékos hányada a Britton Kft. ügyvezetőjének, Kerék Csabának a tulajdonában volt, aki a bróker-ügy másodrendű vádlottja. Kerék tulajdonrészét egy formailag szabályos adásvételi szerződéssel Sztipánovics Zoltán pécsi karosszérialakatos vette meg. Legalábbis a cégiratok ezt mutatják. A pécsi lakatos azonban állítása szerint soha nem vásárolt céget, s arról sem volt tudomása, hogy miután átvette Kerék Csaba résztulajdonát, megválasztották a BR Med-Support Kft. ügyvezetőjének. Szerinte a 2000-ben ellopott személyi igazolványával élt vissza valaki.

Kerék lapunknak azt állította: nem találkozott Sztipánoviccsal. Egyik munkatársa szólt neki, hogy az ő egyik ismerőse vevő lenne a BR Medre. Aláírta a szükséges papírokat, s nem foglalkozott az ügylettel tovább.

Cikkünk nyomán Kerék és a cégeladást bonyolító ügyvéd is feljelentést tett a rendőrségen, ahol intellektuális közokirat-hamisítás gyanújával el is rendelték a nyomozást. Egyetlen gyanúsítottként P. Kristófot, a Britton pénzügyi ügyintézőjét hallgatta ki a rendőrség. Szakértői véleményekre alapozva a nyomozó hatóság azt valószínűsítette, hogy P. Kristóf volt az, aki Sztipánovics nevében eljárt a cégeladás ügyében, és aláírt bizonyos hivatalos iratokat. Ezt az állítást azonban az ügyészség nem találta bizonyítottnak, és megszüntette az eljárást.

Továbbra sem tudni tehát, hogy ki vette meg Sztipánovics úr nevében a BR Med-Support Kft.-t, s mivel a nyomozást bizonyítottság hiányában szüntették meg, a hatóságok vélhetően már nem is folytatják a kutatást az ál-Sztipánovics után.

A Britton irodája a Jászai Mari téren
A Britton irodája a Jászai Mari téren
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.