Nomentana - az ügyészség a hatáskört keresi

Az ügyészség egyelőre azt vizsgálja, van-e hatásköre ahhoz, hogy vizsgálatot indítson a Magyar Nemzet által megszellőztetett Nomentana-ügyben - mondta tegnap a legfőbb ügyész az Országgyűlésben.

Polt Péter a fideszes Répássy Róbert kérdésére válaszolt, aki azt firtatta, milyen jogszabályokat sért, hogy Gyurcsány Ferenc 1993 és 1995 között a Nomentana Kft. ügyvezető igazgatójaként lépett föl, noha a Nomentana Bt. kft.-vé alakulásának bejegyzését a cégbíróság elutasította. Répássy arra is kíváncsi: törvényesen működik-e az a cég, amelyiknek egyik tagja nem létezik; törvényes-e, ha nem létező cég használja az adóazonosító számát; ha valaki egy nem létező társaság nevében jár el.

- A képviselői beadványt törvényességi kérelemnek tekintik - mondta Polt Péter -, s most informálódnak, mit kezdhet vele az ügyészség. A többi kérdésre általánosságban azt válaszolta: ha egy átalakuló társaság bejegyzését elutasítják, azt a cégformát meg kell szüntetni, s a társaság a régi formában működhet tovább.

A kormányfő egyébként két pert indít, és kártérítést kér a Magyar Nemzet Nomentana-ügyben közzétett valótlan állításai miatt.

Polt Péter nem bocsátkozott konkrétumok taglalásába
Polt Péter nem bocsátkozott konkrétumok taglalásába
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.