Költözik a Mindentudás Egyeteme

A szakmai körökben elterjedt feltételezésekkel ellentétben mégsem a februárban induló lesz a Mindentudás Egyetemének utolsó szemesztere.

2002 őszén indult a hazai tudományos ismeretterjesztés utóbbi időszakának legnagyobb vállalkozása, a francia mintára létrehozott Mindentudás Egyeteme. Azóta hét szemeszter zajlott le, a nyolcadik a megszokottnál némileg később, február huszadikán kezdődik. Már ez is megerősítette a sokakban tavaly felmerült gyanút, hogy a februári lesz az utolsó, amit az is valószínűsített, hogy a sorozat egyik létrehozója, a Matáv, illetve utóda, a Magyar Telekom nem kívánta a korábbi mértékben finanszírozni a műsorfolyamot. Az egyeztetések eredményeként azonban a csökkenő magyar telekomos támogatást állami forrás pótolja ki. Információnk szerint az informatikai minisztérium mellett az ORTT is támogatja a sorozatot.

A Mindentudás Egyeteme azonban átalakul. A megszokott helyszínről, a budapesti Műegyetem lágymányosi épületéből a Millenárisra költözik. Ezt azzal indokolták, hogy az eddigi előadóterem befogadóképessége korlátozott volt, itt jobbak a feltételek a televíziós közvetítésekhez, s a Millenáris - állítólag - könnyebben megközelíthető.

A legújabb szemeszter tematikája még nem végleges. Biztosan szó esik a cukorbetegségről, a madárinfluenzáról, Szabó István filmrendező is előad majd, mint ahogy zenetörténeti előadásra is sor kerül. Az előadók névsorát a napokban véglegesítik. A mostani 12 előadást ősszel újabb 13 követi.

Az előadásokat tavaly többen látták, mint tavalyelőtt. A közszolgálati tévék nézőinek száma mindig meghaladta a negyedmilliót. Az interneten naponta 16-20 ezren látogatták a Mindentudás Egyeteme honlapját. (Ö. Z.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.