Igazodik a Mozaik is

Újra életjelet adott a Mozaik Klub. Noha a fiatal szocialista politikusokat tömörítő társaság politológusi elemzések és szocialista források szerint is szétesett, a napokban mégis 200 fiatal képviselő, képviselőjelölt, kampányfőnök és megyei elnök gyűlt össze Sopronban kétnapos tanácskozásra.

- A Mozaik nem platform, nem szakmai tagozat, hanem egymást támogató politikusok önképző köre. Márpedig egy asztaltársaságnak nem az a dolga, hogy folyamatosan a nyilvánosság előtt szerepeljen, hanem az, hogy tagjait segítse - magyarázta Újhelyi István, a Mozaik egyik vezetője a hosszú hallgatás miértjét. A Mozaik másik meghatározó alakja korábban úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc nem szíveli a szervezett formációkat, mert azokat a pártot megosztó szekértáboroknak tartja.

Újhelyi, aki az MSZP alelnöke, nem tart attól, hogy a soproni gyűlés a szekértáborral kapcsolatos érzetet erősítené. Újhelyi szerint épp ez a fiatal gárda volt a leghangosabb szószólója a 2004-es, párton belüli változásoknak. Nem az MSZP ügyeiről, nem a választási listákról beszélgetnek - közölte -, munkára gyűltek öszsze, s azért, hogy demonstrálják: ennek a politikai generációnak az a határozott véleménye, hogy a Gyurcsány-kabinetnek kell folytatnia az ország irányítását.

A Mozaik ezúttal nem szocialista prominenseket kért föl előadónak, hanem elemzőket, közéleti személyiségeket. Sopronban vendégeskedett például az osztrák szociáldemokraták, illetve a brit Munkáspárt kommunikációs igazgatója, de részt vett a gyűléseken Gál J. Zoltán államtitkár, a kampány "médiafelelőse" is. A mozaikosok többek között arra keresik a választ: hogyan lehet stílusosan felvenni a versenyt a Fidesz naponta új ígéretekkel bővülő választási lózungjaival.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.