Hat ember meghalt Kasmírban lázadók összecsapásában

Legalább hat ember vesztette életét szombat reggel Kasmír indiai fennhatóságú részén a területre beszivárogni próbáló iszlám lázadók és katonák tűzpárbajában - közölték indiai katonai forrásból.

Mint egy indiai katonai szóvivő elmondta, a tűzpárbaj a Kasmír indiai részének déli szegletében fekvő Puncs körzetében, a himalájai térség indiai és pakisztáni részét elválasztó fegyverszüneti vonal közelében tört ki. Lázadók hat-nyolc fős csoportja Pakisztánból megpróbált átjutni indiai területre, egy indiai katonai járőr azonban útjukat állta. A lövöldözésben négy lázadó és két katona vesztette életét - tette hozzá.

Az indiai hadsereg egy másik, neve elhallgatását kérő tisztje nyolc halálos áldozatról - hat felkelő és két katona haláláról -, illetve további két katona megsebesüléséről számolt be. A vitatott hovatartozású Kasmír indiai része 1989 óta szakadár felkelés színtere. A muzulmán lázadók és az indiai kormányerők összecsapásaiban azóta több tízezer ember vesztette életét. India a felkelők anyagi támogatásával vádolja Pakisztánt, amit ez utóbbi cáfol. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.