Orbán-mondatok az évértékelők jegyzőkönyveiből

Az alábbiakban Orbán Viktor legfrissebb megszólalásaiból válogatunk. A Fidesz elnöke több nagyvárosban tartott Évértékelő politikai programbeszédet.

Békéscsaba, január 26.

"Magyarország egy olyan hely, ahol nem a magyarok a legfontosabbak".

Szentes, január 24.

"Jelenleg Magyarország nem más, mint egy olyan hely, ahol az élelmiszer-szemét lerakható, és mindez megtehető úgy, hogy megvannak a termelőkapacitások és a jól képzett mezőgazdasági szakemberek, magyar gazdák is."

"Csökkenteni kell azok terheit, akik gépkocsijukat munkába járásra, megélhetésükhöz használják".

"Arról is beszélni kell, miért engedjük, hogy újabb és újabb bőrt húzzanak le rólunk a nagy nemzetközi cégek, miért hagyjuk, hogy megsarcoljanak bennünket külföldiek a saját hazánkban".

Pécs, január 23.

"A társadalombiztosítási járulékot 29 százalékról 19 százalékra kell csökkenteni. Ha az összesen 700 ezer, munkával nem rendelkező ember munkába állna, a magyar gazdaságnak semmi baja nem lenne."

"Csehországban az itteninél hét és félszer annyit keresnek az orvosok" (mint nálunk - a szerk.).

"Ma a férfiak korán, 40-50 éves korukban halnak meg, és ha ez nem történne meg, akkor a gazdaság sem lenne ilyen rossz helyzetben". (E korosztály 1960 táján született. KSH-adat: az 1960-ben született férfiak várható élettartama 65,9 év - a szerk.)

Budapest, január 22.

"Olyan világban élünk, ahol pusztán az összetartozás kifejezése, a közösség kultúrájának kifejeződése is "kirekesztést" jelent."

"Budapest utcáin ma nem egykönnyen lehet találkozni a magyar kultúrával. Bármilyen más kultúrával hamarabb lehet kapcsolatot találni, legyen az észak-, vagy dél-amerikai, nyugat-európai, esetleg távoli afrikai. Ennek egyik oka az elmúlt másfél évszázad kulturális özönvize."

Eger, január 20.

"A részmunkaidős foglalkoztatás 500 ezer új munkahelyet eredményezhet, ez lehetővé teheti, hogy a jövőben bevezethessük a 14. havi nyugdíjat".

"Az adórendszer magyarellenes, hiszen bünteti a magyar kis- és közepes vállalkozásokat, ezzel szemben a külföldi vállalatokat előnyben részesíti."

"Annak, aki egyedül él, háromszor annyi adót kellene fizetnie, mint annak, aki három gyermeket nevel."

l Sólyom László államfő újévi köszöntőjében ezt mondta a politikai vezetőkről: "Az ő feladatuk, hogy időszerű, világos és elérhető célokat határozzanak meg... Szükségünk van pontos tájékoztatásra, éppúgy, mint az önálló ítéletalkotásra, hogy ne lehessen olcsó reklámfogásokkal befolyásolni minket. Ha mi viseljük a terhet, tudnunk kell azt is, melyik párt hogyan vágna bele a régóta halogatott reformokba, mit és hogyan változtatna meg, s főleg: mikor. Nagyobbrészt erről kellene szólnia a kampánynak."

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.