Fenyő-gyilkosság: a pszichológus titkai

Fenyő János meggyilkolásának előzményeivel kapcsolatban az áldozat egykori bizalmasa, az azóta elhunyt Perczel Tamás pszichológus három nevet emleget egy filmre rögzített interjúban: Gyárfás Tamásét, Princz Gáborét és Székely Herbertét.

“Nekem már nem kell féket tennem a számra" - e szavakkal indokolta nyíltságát a 2004 nyarán elhunyt Perczel Tamás pszichológiaprofesszor, aki már végstádiumos rákbetegként adott interjút a rendszerváltás éveiről szóló, utóbb a Fenyő-gyilkosság nyomozati anyagaihoz csatolt dokumentumfilmben.

Az eredeti felvétel szerint Perczel kényes ügyekről, így egykori páciense, Fenyő János médiacézár 1998-as kivégzésének előzményeiről, illetve a K&H-brókerbotrányban vállalt saját szerepéről is beszélt.

Perczel állításairól és sejtetéseiről a HVG igyekezett többek között szóra bírni Gyárfás Tamás médiaszemélyiség-üzletembert és Princz Gábort, a Postabank egykori vezérét is. A lap ma utcára került számában megszólalnak az érintettek, a 2004-ben felvett, bizonyítéknak számító film pedig letölthető a hvg.hu honlapjáról.

Perczel Tamás
Perczel Tamás
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.