Köki: a méret a lényeg?

Juhos Katalin fideszes országgyűlési képviselő, egykori XI. kerületi polgármester irányítja azt a céget, amely decemberben a Raiffeisen Ingatlan Rt.-től átvette a Kőbánya-Kispest metróvégállomáshoz (Köki) tervezett nagyberuházást.

Az R-CO Zrt. mint tegnap, a módosított terveket ismertető bemutatón megtudtuk, egy debreceni nagyvállalkozó tulajdonában van, aki önkormányzati és városfejlesztési tapasztalatai miatt kérte fel Juhost a tavaly alakult cég élére.

Az R-CO finanszírozza a Kökihez tervezett üzletközpont és közlekedési csomópont építését. A korábbi terveket a környéken élők és az önkormányzat elvárásainak megfelelően átrajzolták: a 100 százalékos beépítettséget mutató terveket 70 százalékos telítettséget mutatók váltották fel. (A beruházás elleni lakossági tiltakozás azonban nem szűnt meg, több ezer aláírás gyűlt össze a beruházás ellen.) A korábbi és az új tervek között az is különbség továbbá, hogy nemcsak új buszpályaudvar, de új, kétszintes metróperon is szerepel majd bennük, növekszik a parkolók száma, csökken az építendő hipermarket területe, s több lesz a szolgáltatásoknak kijelölt terület. Lesz új helyük azoknak a kereskedőknek, butikosoknak is, akik ma a végállomás melletti pavilonokban árulnak.

A tervezett projekt méretei csökkentek ugyan (s ez fontos), lényege viszont nem változott. Továbbra is szerepel benne egy OBI áruház, valamint egy ehhez kapcsolódó hipermarket, melyben multiplexmozi, bowlingpálya és több sportpálya is lesz, alá pedig mélygarázst építenek. A beépítés újabban tervezett mértékéhez a főváros is hozzájárulását adta, de az engedélyezési tervek még nem készültek el.

Juhos Katalin ezeket a jövő héten szeretné megismertetni a nyilvánossággal, amikor majd háromdimenziós vetítésen helyiségről helyiségre megmutatja az újraálmodott Köki-komplexumot. (Cs. L.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.