Vizsgálat a BKV-peronon

Vizsgálatot rendelt el tegnap a BKV-nál Demszky Gábor a metróállomások területéről eltávolított plakátok ügyében. A főpolgármester arra utasította Aba Botond vezérigazgatót, hogy derítse ki, a vállalat utasítására szedte-e le a Budapest Riport jeanos plakátjait a reklámfelület értékesítője, a Peron Reklám Kft. A Budapest Riport kiadójának résztulajdonosát, Győri Tibort rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt Demszky bepereli. A témában megjelent cikkek miatt a gondola.hu és a Magyar Nemzet ellen indít pert a főpolgármester.

A BKV a napokban közleményben szögezte le, hogy a plakátok tartalma sértette a társaság és a tulajdonos fővárosi önkormányzat piaci érdekeit, ezért arra kérték a reklámhelyek értékesítőjét, a Peron Reklám Kft.-t, "ha lehetséges", vetessék le a posztereket. Erre ugyanis a szerződésük egyik pontja lehetőséget ad.

A BKV valóban csak kért - erősítette meg Vernes Ibolya, a Peron Reklám Kft. ügyvezetője -, s az értékesítő cég ezt a kérést közvetítette alvállalkozóinak. Volt, aki eleget tett ennek, mások viszont a helyükön hagyták a plakátokat. Azt, hogy hány alvállalkozót érint az ügy, Vernes Ibolya nem árulta el, de úgy gondolja, azok is békésen elrendezik megrendelőjükkel a dolgot, akik teljesítették a BKV óhaját. Utasok bejelentésére máskor is volt már példa - mondta az ügyvezető -, ilyenkor minden kifogásolt reklámot kivizsgálják, s ha szükséges, intézkednek.

A BKV tegnapi közleményéből kiderül, hogy a vizsgálat a cégen belül is megkezdődött. Leszögezték, tiszteletben tartják a főpolgármester véleményét, amely szerint a szólás és a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit megillet. Csakhogy a BKV szerint egyetlen cég sem kötelezhető arra, hogy a saját területén számára előnytelen, az üzleti érdekét negatívan befolyásoló hirdetéseket helyezzen el.(N. H. E.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.