Elutasították a kormányfő keresetét

Elutasítottáka kormányfő keresetét

Másodfokon, jogerősen elutasította a Fővárosi Ítélőtábla Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keresetét, amelyben a Magyar Nemzet elmarasztalását kérte egy sajtó-helyreigazítási ügyben - mondta el az MTI-nek Karacs Mónika, a napilap ügyvédje. A kormányfő tudomásul veszi az Ítélőtábla döntését - közölte Batiz András kormányszóvivő. A döntésben véleménynek minősítette a bíróság az újságban a miniszterelnökkel kapcsolatban megjelent állításokat, vagyis a közlés tartalmát nem minősítette az ítélőtábla. A kormányszóvivő szerint a napilapban a Fittelina Kft.-vel kapcsolatban megfogalmazott állítások alaptalansága több ízben is bebizonyosodott, hiszen az ügyészség három esetben tagadta meg a nyomozás az ügyben bűncselekmény hiányában. (MTI)

Sorozatot kérnek számon Bayerék cégén

A Magyar Televíziót legkevesebb 137 milliós kár érte amiatt, mert bár a köztévé ennyit kifizetett két sorozatért a BLN Vagabunds Kft.-nek, azok nem készültek el. A Magyar Hírlap információi szerint ezt állapította meg az MTV Rt. felügyelőbizottsága. A BLN Vagabunds Kft. - amelynek tagja Bayer Zsolt publicista - 1998 és 2002 között összesen öt produkció előállítására szerződött a köztévével, amelyekért pénzben vagy reklámidőben több mint 230 millió forintot fizetett az intézmény. Ebből kettő a mai napig nem készült el. Az esetleges jogi lépések miatt az ügyet az MTV kuratóriumának elnöksége is vizsgálja majd. (Munkatársunktól)

Pénzzel támogatják a tehetséges fiatalokat

Rátermett fiatalokat kíván támogatni a Tehetséges Magyarországért Alapítvány, amely ma tartja bemutatkozó tájékoztatóját. A kuratórium elnöke, Kállai Gábor nemzetközi sakknagymester elmondta: az alapítók azt remélik, hogy kezdeményezésük mozgalommá alakul. Az alapítvány március 25-én, Bartók Béla 125. születésnapján ünnepli először a tehetség napját, és ezen a napon írják ki az első pályázatokat. A fiatalok egyéves tehetséggondozási díjra jelentkezhetnek mesterükkel. (L. E.)

Sajtórendészeti vétség miatt nyomoznak

Sajtórendészeti vétség alapos gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség Szombathelyen. Hétfőn ismeretlen személyek szocialista és szabad demokrata politikusokat, valamint hozzátartozóikat negatív színben feltüntető, sértő hangvételű kiadványt terjesztettek a városban, amely hasonlít az utóbbi időben kizárólag jobboldali politikusokat célkeresztjébe állító, ma már ingyenes Drazsé Szemek című megyei bulvárlaphoz. (MTI)

Megkezdődött az OM '56-os vetélkedője

Csaknem kétezer diák nevezett be az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából az Oktatási Minisztérium, az 56-os Intézet és a Történelemtanárok Egylete által szervezett vetélkedősorozatra. Az első forduló január 25-ig tart: a csapatoknak a www.emlekezet.hu/56 weboldalon közzétett kérdésekre kell válaszolniuk. (V. A. D.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.