Barikáddal az északi M0-ás híd ellen?

Polgármesterükkel az élükön akár barikádokkal is megakadályozzák a budakalásziak, hogy elkezdődhessen a kivitelezése az M0-ás út északi szektorának és Duna-hídjának. A beruházásnak tegnap kellett volna indulnia, csakhogy az előzetes várakozásokkal ellentétben Budakalász hétfőn nem járult hozzá a munkaterület átadásához. Ehhez ragaszkodik mindaddig, amíg nem készül el a beruházáshoz szükséges úgynevezett organizációs terv.

Budakalász polgármestere, Harcsa Lajos arra figyelmeztet, ha tiltásuk ellenére megindul a jogellenes építkezés, bírósági úton állítják le. Ám mivel ez sokáig eltarthat, készek akár tüntetésekkel és útlezárásokkal is harcolni lakókörnyezetük védelméért. Elmondta, a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. éveken át azzal a hivatkozással hárította el kérésüket, hogy a tervet a majdani kivitelezőnek kell elkészítenie. Ám erről most - a munkakezdés pillanatában - szó sincs. Budakalász megelégelte az ígérgetést, így érvényt szerez fél éve született rendeletének is, mely szerint a településen keresztül egyetlen - 7,5 tonnánál nagyobb megengedett össztömegű - gépjármű sem közelítheti meg a munkaterületet, csak a 11-es úton keresztül.

Óvatosságra és türelemre int az NA Rt. szóvivője, Béni Gyöngyi, aki szerint Budakalászt nem érheti hátrány. A kivitelezőknek tegnap hivatalosan is átadták a munkaterületeket, ugyanakkor a hideg miatt a tényleges kivitelezés csak márciusban indul. A konzorcium a munkafázisok ismeretében tudja csak elkészíteni a végleges organizációs tervet. A dokumentumot egy független mérnöknek, majd az NA Rt.-nek kell elfogadnia az érintett önkormányzatokkal egyeztetve, konszenzussal. Ez pedig várhatóan februárban megtörténik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.