Vizsgálatot rendelt el és perel Demszky a plakátügy miatt

Vizsgálatot rendelt el a főpolgármester a BKV-nál a tömegközlekedésieszközök megállóiból a napokban eltávolított plakátok ügyében, és pertindít két lap és a Budapest Riport kiadójának résztulajdonosa ellen -közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Demszky Gábor belső vizsgálat lefolytatására utasította Aba Botond vezérigazgatót annak kiderítésére, hogy a társaság kötelezte-e a Peron Reklám Kft.-t a Budapest Riport Kft. őt ábrázoló plakátjainak eltávolítására - olvasható a hivatal közleményében.

A főpolgármestert kritizáló plakátokat a Budapest Riport Kft. egy 900 ezer példányban kiadott alkalmi újságjának reklámozására rakatta ki a múlt héten a BKV hirdetőfelületeire.

A hétvégén a BKV üzleti érdek védelmére hivatkozva intézkedett a plakátok eltávolításáról. Ezt a lépést a fővárosi Fidesz-MKDSZ-frakció hétfőn a pártállami időket idéző elfogadhatatlan szervilis lépésnek minősítette.

Demszky hétfőn úgy nyilatkozott, hogy ostoba és megfontolatlan döntésnek tartja az őt bíráló plakátok eltávolítását, továbbá a véleménynyilvánítás szabadságának védelmében helyteleníti és elítéli a történteket.

A Városháza közleménye szerint Demszky rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt pert indít a Budapest Riport Kft. egyik tulajdonosa, Győri Tibor ellen, mivel valótlanul állította, hogy az ő utasítására vették le a plakátokat a BKV hirdetési felületeiről.

A főpolgármester a Gondola.hu portál és a Magyar Nemzet ellen pedig valótlan tény híresztelése miatt indít pert az ügyben megjelent cikkek miatt.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.