Kész átverés, de nem show - Több nyilatkozó tiltakozik a Budapest Riport ellen

Demszky Gábor szerint ostoba és megfontolatlan döntés volt, hogy a BKV leszedette a területén elhelyezett, a főpolgármestert gúnyoló plakátokat.

A Budapest Riport, amely Demszky Gáborról kreált Jean-viccekkel lepte el a város hirdetőoszlopait, a lap szakértőjeként mutatja be Török Andrást, Ráday Mihályt és Bojár Iván Andrást. Arra kérték őket, elevenítsenek fel aranykorokat a főváros történetében. Gyanútlanul megtették - akárcsak a szegedi lapban Jáksó László -, nem tudván, hogy egy kampánykiadványhoz használják fel gondolataikat. Török András, a kulturális tárca korábbi helyettes államtitkára azt mondja: "Felhívott valaki egy ismeretlen lap nevében. Az általam mondottakat vissza is igazolták, csak azt nem közölték, milyen kontextusba helyezik a szövegemet. Demszky Gáborhoz évtizedes barátság fűz, sohasem tettem volna meg vele, hogy egy ilyen kiadványban megtámadjam."

"Nem vagyok a Budapest Riport szakértője" - ezt már Ráday Mihály jelentette ki. "Nem gyanakodtam a megkeresésre, mert bármikor, bárkinek szívesen beszélek a századforduló Budapestjéről. Akkor épült az Andrássy út és a földalatti. Mindkettőt az elmúlt tizenöt évben újították fel. Ha tudom, hogy ilyen újságról van szó, elküldtem volna az újságírót."

Bojár Iván András azt mondja, "ügyes volt az átverés." Az OCTOGON főszerkesztőjét megnyugtatta, hogy Rádayval és Törökkel szerepel együtt - ezek a nevek számára garanciát jelentettek.

A BKV Rt. tartja magát ahhoz, hogy a Demszky-plakátok "nem valók" a peronokra és a megállókba - a szabad demokrata politikusok, köztük maga Demszky Gábor is hiába tartotta eltávolításukat "szerencsétlennek", a jeanos hirdetmények egyelőre nem kerültek vissza megvásárolt helyeikre.

Idetartozik, hogy Dombrádi Krisztián, aki lemondott a Budapest Riport című lap kiadói és főszerkesztői posztjáról, a következő közleményt juttatta el hozzánk tegnap megjelent Csalódtam, kiszállok című írásunk kapcsán.

"A lemondás okáról, szó szerinti idézetként tévesen idéztük Dombrádi Krisztián szavait. A leírtakkal ellentétben a valóság az, hogy a lapot az ügyvezető igazgató egy újszerű és piacképes vállalkozásnak tekinti, amellyel kapcsolatban ezt a tényt az olvasók viszszaigazolják.

Az ügyvezető igazgató az elmúlt napokban a kiadót ért nemtelen politikai támadások miatt döntött a lemondás mellett. Ebben a helyzetben ugyanis megnehezülhet a lap előzetes üzleti terveinek végrehajtása. A lemondásnak ez a valódi oka."

Nemtelen támadások
A kiadót ért "nemtelen politikai támadások" oka vélhetően az, hogy a kiadvány a Fidesz holdudvarából kinőve elfogult, egyoldalúan negatív képet fest Budapest főpolgármesteréről. Hogy ezt sokan szóvá teszik, aligha meglepő. Aligha hihető, hogy Dombrádi Krisztián, aki már "megmártózott" a politikában, ne tudta volna, hogy a választási kampányra időzített, s a főpolgármesterre, valamint vidéki szocialista polgármesterekre "kihegyezett" lap nem lesz kitéve ellenreakcióknak. Hogy mi nemtelen, azt az olvasó megítélésére bízzuk. Lásd, mint fent. (G. Zs.)

Demszky Gábor
Demszky Gábor
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.