"Politikuscsinálók" a reflektorfényben

"Hogyan 'csinálják' a politikusokat?" címmel rendezett a választási kampány megindulásának hetében vitát a Méltányosság Politikaelemző Kör, amely immár harmadik éve szervez társadalomtudományos vitákat azzal céllal, hogy segítségükkel felmérje a társadalom állapotát.

A magyar politikusok nem adnak a külsőre – olvasható a Méltányosság Politikaelemző Kör (MPK) vitaestjéről készült beszámolóban az Infovilág.hu oldalon. - Schiffer Miklós stílus-tanácsadó szerint néhány kivételtől eltekintve a közszereplők többsége mintha úgy vélné: öltözködésük magánügy. A tanácsadó szerint politikusaink alig hallgatnak a tanácsokra. Holott lenne mit tanulniuk - foglalja össze Schiffer Miklós gondolatait az Infovilág. - Makacsul tartja magát az a téveszme, hogy másként kell a politikusnak öltözködnie, ha „lemegy a nép közé”.

A Métányosság Kör rendezvényén Németh Erzsébet kommunikációs tanácsadó a hitelességet hangsúlyozta. Úgy látja: a politikust nem szabad arra késztetni, hogy teljesen lemondjon a rögtönzésről, mert könnyen belecsúszhat egy hiteltelen szerepjátékba.

Horváth Csaba politológus Pécsett az egyetemen kísérleti jelleggel politikus-felkészítő tanfolyamot indított. Abból indul ki, hogy ha profi politikusaink lennének, ez talán hozzájárulna a társadalmi állapotok javulásához is. Igaz, 120 óra alatt nem lehet csodát művelni.

Sztaniszláv András kommunikációs tanácsadó azt elemezte, hogy mennyire tudatosak a politikusi vélemények, hogyan lesz egy elemzésből konkrét szöveg? Sajnos, nemegyszer előfordul, hogy a beszédírók hiába dolgoznak, mert a politikus nem fogadja meg a tanácsokat, a siker reményében rögtönöz, és emiatt később magyarázkodni kényszerül - osztotta meg a hallgatósággal a tanácsadók egy tipikus élményét Sztaniszláv András.

(forrás: infovilág.hu)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.