Harmadik Út - kisgazdákkal

A MIÉP és a Jobbik Harmadik Út nevű választási listájához csatlakozott a Réti Miklós vezette kisgazda tömörülés. Mánya Kristóf, volt fideszes képviselő polgári köröket is megnyert a támogatásra.

A radikális jobboldal végképp úgy döntött, hogy nem hajlandó megfelelni az "egy a tábor, egy a zászló" fideszes akaratának. Csurka István, a MIÉP és Kovács Dávid, a Jobbik elnöke a hétvégén egyeztetett a Réti Miklós és Zsikla Győző nevével jelezhető kisgazda csoporttal. A felek megállapodtak abban, hogy a választási szavazólapokon a "MIÉP-Jobbik Harmadik Út - kisgazdákkal" kifejezés szerepeljen. Az FKGP nevét és logóját a folyamatban levő perek miatt nem, de a kifejezést használhatják.

Balczó Zoltán - aki egykoron a parlamenti MIÉP-frakció tagja volt, most a Jobbik alelnöke - azt mondja, kisgazdák is lehetnek jelöltjeik az egyéni körzetekben, a formáció vezetői pedig az országos listán is előkelő helyet kaphatnak. Csurka István és Réti Miklós a találkozón elengedhetetlenül fontosnak tartotta, hogy az Országgyűlésben képviselet nélkül maradt keresztény és magyar értékek képviselői visszatérjenek a parlamentbe.

A cél érdekében a Jobbik levelet írt a polgári köröknek, mondván, őket, és ne a Fideszt támogassák szavazataikkal a választáson. Mánya Kristóf, aki korábban fideszes képviselő volt, és a Heves megyei polgári körök egyik szervezője, erre már tett is állítólag eredményes kísérletet. Balczó szerint számos polgári kör jelezte már, hogy kiábrándultak a Fideszből és a Harmadik Utat szeretnék segíteni.

Hende Csaba ugyanakkor nem érzi, hogy polgári körök "elszivárognának" a Fidesz holdudvarából. Az Orbán Viktor felkérésére a polgári körök szervezésével foglalkozó politikus Mánya ügyét a Fideszen belüli konfliktusnak nevezte, amelynek szerinte nem lesz komoly hatása.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.