Hivatalosan Demszky még nem jelölt

Félreértésnek tartják az SZDSZ-ben azt a minap megjelent hírt, miszerint hivatalosan is jelölték volna főpolgármesternek Demszky Gábort.

A párt fővárosi frakciójának szerdai tájékoztatóján kérdésre válaszolva a frakcióvezető azt mondta, hogy - mint arról a csütörtöki lapban az MTI-hez hasonlóan beszámoltunk - Demszky a liberális jelölt, de ez nem jelenti azt, hogy ő maga vagy a párt döntött volna a jelöltségről.

Az SZDSZ-ben hivatalos döntés még nincs arról, hogy Demszky Gábor lesz a párt főpolgármester-jelöltje. Kuncze Gábor pártelnök tegnap a Magyar Rádiónak úgy nyilatkozott: Demszky - mint ezt korábban többször is elmondta - júniusban dönt arról, vállalja-e a jelöltséget. Kuncze szeretné, ha Demszky újra indulna, de ez a kérdés még nincs napirenden az SZDSZ-ben.

A párt csak az országgyűlési választások után dönt a főpolgármester-jelölt személyéről - mondta lapunk érdeklődésére csütörtökön Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke. Szerinte a főpolgármesternek nincsenek a párton belül vetélytársai, de a jelöltség kérdése még nem időszerű. (S. G.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.