Géczi József Alajos kivár a döntéssel

Január 31-én éjfélig felfüggesztette a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást Orbán Viktorral szemben Géczi József Alajos.

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke tegnap döntött így, miután elolvasta a Fidesz elnökének levelét. A volt miniszterelnök tudatta ugyanis: a Cinege úti háza felújítási és bővítési munkálatainak eredményét a 2006. január 31-ig benyújtandó vagyonnyilatkozatában rögzíteni fogja.

Orbán Viktorral szemben Déri Balázs, a stop.hu internetes portál főszerkesztője kezdeményezett vagyonnyilatkozat-tételi eljárást. Ennek nyomán szólította föl a Fidesz-elnököt Géczi József Alajos arra, hogy pontosítsa vagyonnyilatkozatát. A mentelmi bizottság elnöke többek között azt tette szóvá, hogy Orbán Viktor nem hozta nyilvánosságra Cinege úti házának teljes építési engedélyét. "Úgy gondoltam, hogy nincs értelme a bújócskázásnak, ezért függesztettem fel az eljárást" - nyilatkozta munkatársunknak a szocialista politikus. Arra nem tudja a választ, hogy Orbán Viktor miért csak az utolsó pillanatban, azaz január 31-én teszi meg a kötelező vagyonnyilatkozatát. - Mindenesetre másnap, február elsején meghozom a döntésemet - tette hozzá.

A Fidesz-elnök elleni eljárásra válaszul a múlt héten Varga Domokos György, a gondola.hu főmunkatársa Gyurcsány Ferenc kormányfővel szemben kezdeményezett vagyonnyilatkozat-tételi eljárást. Erről a mentelmi bizottság elnöke közölte: Kiss Péter kancelláriaminiszterhez fordul, hogy hitelesítse a kezdeményezést, másrészt Szijjártó Pétertől megkéri az összes, Gyurcsány Ferenc vagyoni helyzetével kapcsolatos dokumentumot. Tavaly ugyanis, ahogyan Orbán Viktor esetében, úgy a jelenlegi miniszterelnök meggazdagodását is vizsgálta már bizottság. Géczi József Alajos ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc nem képviselő, neki tehát köztisztviselői vagyonnyilatkozatot kell tennie. (Cs. I.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.