Voks-2006: regisztráltatta magát a Zöld Demokraták Szövetsége

A Zöld Demokraták Szövetsége (ZDSZ) - Sólyom László köztársasági elnök bejelentését követően - elsőként regisztráltatta magát a 2006-os országgyűlési választásokra - tudatta a párt közleményében csütörtökön.

A ZDSZ - az Európai Zöldek (European Greens) egyetlen magyarországi tagszervezete - január 22-i, vasárnapi kongresszusával indítja a kampányt, mind a 176 országgyűlési választókerületben állít képviselőjelöltet - közölte Erdei Csaba ügyvivő.

A közlemény úgy fogalmaz: "sikeres választási szereplésével a törvényhozásban a zöld értékrend szerinti - a társadalmat és a közéletet leginkább foglalkoztató kérdéseket - a "zöldekre jellemző" látványos és eredeti módon a többi párttól eltérő súlypontozással fogja elemezni és értelmezni".

A párt hangsúlyozza: a Zöld Demokraták Szövetsége a parlamentben nem jobb- vagy baloldali értékrendet, hanem egy új - jelenleg hiányzó - civil, független csoportot, a harmadik meghatározó csomópontot kívánja létrehozni. Alapja nem a párthűség, hanem a teljesítmény és a szakértelem helyreállított becsülete, melynek képviselőit kormányváltáskor - a folyamatosság érdekében - védelmezi.

"A zöldek ellenőrzik és kérlelhetetlenül betartatják azokat a nagyszerű ígéreteket, amelyeket a két nagy párt a kampány során hangoztat, de amiről hatalomra kerülve, rendszerint megfeledkezik" - fogalmaz a közlemény.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.