Pályázni kell a 2012-es labdarúgó-Eb rendezésére

Magyarországnak pályáznia kell a 2012-es labdarúgó Európa Bajnokság rendezési jogáért - jelentette ki a miniszterelnök a Magyar Rádióban kedd reggel sugárzott interjújában.

"Végig kell menni azon az úton, ami a 2012-es Európa Bajnokság rendezési jogáért való hosszú utat jelenti. Pályázni kell, és lehetőség szerint eredményesen szerepelni" - mondta Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádiónak még hétfőn délután adott interjújában, a Horvátországgal közös pályázat lehetőségéről szólva.

A kormányfő, aki a Medgyessy-kormány sportminisztere volt, a labdarúgást "közös nemzeti ügynek", a magyar nemzeti kultúra és nemzeti identitás meghatározó elemének nevezte.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendező a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), ezért e szervezetnek kell megtennie a legtöbb erőfeszítést. Erőfeszítést kell tennie még a rendező városoknak és hozzá kell járulnia a rendezéshez a saját eszközeivel a kormánynak, az adófizetőknek is - tette hozzá.

Elmondta, hogy a szükséges autópályák addigra megépülnek, az érintett városok mellett pedig már állnak a repülőterek, továbbá ezekbe a városokba 2012-ig gyorsvasút fog vezetni.

A kormányfő közölte, a még hátra lévő stadionfejlesztés ügyében is mindenkinek meg kell tenni a magáét: a városoknak, az MLSZ-nek és a kormánynak egyaránt.

Ebben a kérdésben "a végső döntést, hogy hol, mekkora fejlesztésnek kell majd megvalósulnia, akkor érdemes hozni, hogy ha a pályázatot véglegesen elbírálták" - tette hozzá. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.