Lamperth: a kistérségek megalakulása sikertörténet

A közigazgatási reform első nagy lépését a kormány elvégezte, a kistérségi társulások megalakulása igazi sikertörténet - mondta Lamperth Mónika belügyminiszter hétfőn a Szocialista Internacionálé Önkormányzati Bizottságának budapesti ülésén.

Ebben az új szerkezetben a 186 kistérség jobb színvonalú szolgáltatást tud nyújtani, főleg a kistelepülésen élők számára - közölte a miniszter. A szocialista politikus példaként említette, hogy a kistérségi rendszer keretében olyan falvakban is tudnak nyelvtanárt biztosítani, ahol eddig erre nem volt lehetőség. Azt tartottuk szem előtt az elmúlt négy évben, minden reformlépés lényege az legyen, hogy jobb szolgáltatást nyújtsunk az emberek számára - mutatott rá Lamperth Mónika.

A miniszter a közigazgatási reform másik fontos elemeként említette a hét régió kialakítását, az új közigazgatási eljárási törvény hatályba lépését, és kiemelte a Száz lépés programjának önkormányzatokra vonatkozó részét is. A belügyminiszter arra tett javaslatot, hogy a szocialista önkormányzatok negyedik világtalálkozója azzal is foglalkozzon, hogyan lehet a mai viszonyok között egy modern államban a lakosság és az önkormányzatok kapcsolatát élővé és szorossá tenni. Megvitatandó kérdésként vetette fel Lamperth Mónika azt is, hogyan lehet jó színvonalú szolgáltatásokat nyújtani az állampolgárok számára. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.