Gyurcsány: az MSZP stratégiai sikere, hogy Orbánt "visszahozta a parlamentbe"

Az MSZP készen áll a választási kampányra - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Narancs című hetilapnak.

"A kampányban a szocialista párt egyik vezető politikusaként aktívan részt fogok venni. Kormányfőként arra kérem a szavazókat, hogy támogassanak a megkezdett munka folytatásában" - hangsúlyozta a lap csütörtöki számában megjelent nyilatkozatában.

Gyurcsány Ferenc azzal magyarázta az MSZP "meglepő" fegyelmezettségét, hogy az államfőválasztást követően az MSZP megértette: "nem saját belső világát kell kivetítenie".

A miniszterelnök az MSZP stratégiai győzelmének értékelte, hogy Orbán Viktort, a Fidesz elnökét "visszahozta a parlamentbe". Ugyanakkor meglepetésnek nevezte, hogy Orbán Viktor a parlamentbe visszatérve a populizmus nívótlan változatával állt elő.

Ezzel egy időben "rendkívül örömteli fejleménynek" tartotta, hogy szerinte "bebizonyosodott, hogy a gazdasági-szociális nagyotmondás még hitelesnek tekinthető határa jóval beljebb van, mint azt Orbán Viktor gondolja". (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.