Vizsla-ügy: tények

December 27-én négy munkatárs dolgozott a Fidesz-hivatalban. Rogán Antal és csapata szabadságát töltötte, irodahelyiségeik zárva voltak. A bent dolgozók a Magyar Vizslát is előállító G and G nyomda munkatársával tárgyaltak egy direkt marketing levélről. Ügyfelük jelezte: faxot szeretne küldeni. Az a telefax, amely korábban a kampányfőnök titkárságáé volt, a központi faxhoz került, így a hivatal több munkatársa használja. Az "idegen" erről a gépről faxolta el a Magyar Vizslát.

Figyelemre méltó, hogy:

  • a Fidesz tagadja, hogy köze lenne a Vizslához, mégis egy olyan nyomda állítja elő, amely hosszú ideje dolgozik a pártnak.
  • sem a kampányfőnök, sem munkatársai nincsenek jelen a direkt marketing levélről egyeztető tárgyaláson, noha abban a párt legfontosabb üzenetei szerepelnek.
  • épp akkor szóltak a nyomda munkatársának, hogy küldje el a postának az oldallevonatokat, amikor az a Fidesz-székházban tárgyalt. A munkatársnál épp ott volt a levonat, mégpedig annak is a javításokkal ellátott verziója.
  • ahhoz, hogy egy áthelyezett fax magával vigye "Matáv-számát", az informatikai rendszer kezelőjének át kell programoznia. A faxgép memóriája tárolhatja és küldheti az előző számot, ha úgy állították be. Ez azt jelenti, hogy minden egyes levél, amit erről a készülékről mint központi faxról küldtek el, "Rogán Antal titk." jelzettel ment el.
  • több napilap adatai alapján a meghívók egyike sem az áthelyezett faxról, hanem a "megszokott központi" számról érkezett. Többek között az a december 27-i keltezésű is, amely Mikola István egyeztető fórumára invitálja a zsurnalisztákat.
  • arról, hogy az ominózus fax mikor került a központi faxhoz, a Fidesz nem beszél. Nagy faxforgalom esetén - például egy szerkesztőségben -, ha valaki nem tárolja a naplólapokat, akkor nem vetheti össze, hogy a Rogán Antal meghívóin, közleményein lévő faxcím mikor változott.(N. B. Gy.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.