Deutsch Tamás: Nem próbáltunk hazudni

Deutsch Tamás maga sem hinné el a Fidesz Vizsla-sztoriját, ha éppen nem tudná, hogy az az igazság.

- Hány faxgép van az országban?

- Bizonyára több tízezer.

- Több százezer... mekkora a valószínűsége annak, hogy a Fidesz-székház, azaz Rogán Antal faxáról véletlenül küldik el a Magyar Vizsla bemutatópéldányát a postának?

- Nyilvánvaló, hogy kicsi, de hát ez egy ilyen banális, idióta történet.

- A vak véletlen műve, hogy egy ilyen "krimi" éppen a Szentkirályi utcai székházban történt meg?

- Igen.

- A Fidesz közleménye szerint Rogán Antal egyetlen felelős munkatársa sem tartózkodott december 27-én a Szentkirályi utcai székházban. Akkor mégis volt a házban felelős Fidesz-politikus?

- A központi hivatal néhány munkatársa volt az irodában.

- De nem Rogán Antal munkatársa?

- Nem. A szóban forgó faxgép két hónappal korábban került ki Rogán Antal titkárságáról, és nem lett átállítva a jelzése. A december 27-e után egészen január 9-ig arról a gépről elment összes faxot nem Rogán Antal titkársága küldte, noha azokon az szerepelt, hogy Rogán Antal titkársága. Ennyi történt...

- Tehát nem a Fidesz áll a Magyar Vizsla mögött?

- Nem.

- Az is a vak véletlen műve, hogy Orbán Viktor ott volt, amikor megalakult az Adózók Érdekvédelmi Szervezete, amely kiadja a Magyar Vizslát?

- Nem a véletlen műve, őt hívták meg erre a rendezvényre. Ahol Gyurcsány Ferenc megjelenik, vagy ahol Horn Gyula, Medgyessy Péter megjelent, mindegyik MSZP-s szervezet?

- Balogh Ákos Gergely - aki a Fidelitas fővárosi alelnöke volt, amikor Rogán Antal töltötte be a budapesti elnöki tisztet - regisztrálta a Magyar Vizsla doménnevet...

- Ha Balogh Ákos cége vagy egy Fidesz-tag cége valamilyen szolgáltatást nyújt valakinek, akkor az azt jelenti, hogy az érintett mögött a Fidesz áll? Akinek az Altus szolgáltatást nyújt, amögött Gyurcsány Ferenc áll? Én nem láttam a mostani Magyar Vizslát, de amit hallok róla, az csupa olyan téma a közpénzt elherdáló kormányzati lépésekről, amelyekről volt már szó a nyilvánosság előtt.

- Miért várnak a parlamenti ülésig, hogy elnézést kérjenek Újhelyi Istvántól?

- Úgy gondoltuk, személyesen kell ezt megtenni.

- Miért nem Rogán Antalnak?

- Amit Révész Máriusz mondott a hamisításról, az nem az ő magánvéleménye volt, ez volt a Fidesz részéről a megfogalmazott vélemény.

- Hazugságnak bizonyult.

- Nem bizonyult igaznak. Azt kérdezte, hogy emiatt bocsánatot fogunk-e kérni? Természetesen igen.

- A Fidesz lezártnak tekinti a Vizsla-ügyet?

- Gondolkodtunk, hogy a négy munkatársat kerékbe törjük, és kidobjuk az összes faxgépet a Szentkirályi utcából. Ez a két elképzelés merült föl, de mindkettőt elvetettük.

- Nincs, aki ezt a sztorit elhiszi a Vizsláról, a nyomdászról, a faxgépekről...

- Ha azt kérdezi tőlem, hogy ha én ezt hallanám, akkor azt gondolnám-e, ez igaz történet, azt válaszolnám, hogy nem. De meg sem próbáltunk hazudni... Ez a történet ennyire esetlen, ennyire ostoba...

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.