A Magyar Vizsla nyomdájának munkatársa küldte a faxot

A Magyar Vizsla című kiadványt készítő nyomda munkatársa küldött faxot a Fidesz irodából - közölte a G and G Nyomda Kft. az MTI-vel hétfőn.

A közlemény szerint tavaly december 27-én a G and G Nyomda munkatársa Budapesten folytatott egyeztetést egyik megrendelőjükkel a Fidesz Magyar Polgári Szövetség munkatársával. Az egyeztetés témája a megrendelő által megrendelt Direct Mail (DM) levelek nyomdai előkészítése volt.

Ebben az időben a nyomda munkatársa, a Magyar Vizsla című kiadvány megrendelője, azaz az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége Egyesület kérésére egy faxot adott fel a Magyar Posta soproni munkatársának egyeztetés céljából. Miután a munkatárs Budapesten tartózkodott, ezért a tárgyalás helyszínén a Fidesz munkatársától kérte, hogy egy faxot küldhessen.

Sajnálatos módon így kerülhetett egy Fidesz telefax szám a korrektúra előtti példányra.

"A nyomda ezúton kér elnézést a Magyar Vizslát kiadó egyesülettől és a Fidesz Magyar Polgári Szövetségtől a sajnálatos helyzet kialakulása miatt" - zárul a közlemény.

A Fidesz tévedett, amikor hamisítványnak vélte a faxot

A Fidesz hétfőn közleményben ismerte el, hogy tévedett, amikor hamisítványnak minősítette azt a dokumentumot, amelyet előző nap az MSZP sajtótájékoztatóján mutattak be a Magyar Vizsla nevű kiadványról.

A közlemény szerint a Magyar Vizsla kapcsán keletkezett sajtópolémia lezárása érdekében Rogán Antal kampányfőnök azonnali vizsgálatot rendelt el a Fidesz Központi Hivatalában. "A vizsgálat az alábbi eredménnyel zárult: 2005. december 27-én mindösszesen négy munkatárs dolgozott a Hivatalban. Rogán Antal munkatársai, s maga a kampányfőnök is szabadságukat töltötték, irodahelyiségeik zárva voltak. A bent dolgozó személyek a nap folyamán külső ügyféllel folytattak tárgyalást. Az ügyfél a tárgyalás közben egy fax elküldésére kért lehetőséget, amelynek tartalmáról, a címzett személyéről és a címzett telefaxszámáról a munkatársaknak nem volt, és nem is lehetett tudomása" - írta a nagyobbik ellenzéki párt.

A vizsgálat - folytatódik a közlemény - megerősítette ugyanakkor, hogy az említett telefax, amely korábban a kampányfőnök titkárságáé volt, a központi faxhoz került, így azt a Hivatal többi munkatársa használja. "Az idegen fax erről a gépről került elküldésre" - írta a Fidesz.

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője vasárnap úgy nyilatkozott az MTI-nek: nyilvánvaló hamisítvány az a fax, amelyet Újhelyi István, az MSZP alelnöke mutatott be annak bizonyítékaként, hogy a Magyar Vizsla egyik oldalának másolatát Rogán Antal titkárságáról küldték el a Magyar Postának.

A szóvivő kijelentette: "a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy egy párt dokumentumokat, iratokat hamisítson, s majd azokra hivatkozzon". A konkrét üggyel kapcsolatban elmondta: december 23-ától a Fidesz iroda zárva volt, minden munkatársuk szabadságát töltötte. Az ominózus napon Rogán Antal pedig külföldön tartózkodott, így nyilvánvalóan hamisítás történt.

Révész Máriusz jogi lépéseket helyezett kilátásba mindazon médiumokkal szemben, amelyek egyoldalúan a cáfolat nélkül közlik Újhelyi István álláspontját.

Újhelyi: "közröhej", ami történt

Újhelyi István szerint "közröhej", ami a Magyar Vizsla kiadvány kapcsán történt. Az MSZP alelnöke hétfőn az MTI-nek nyilatkozva közölte, várja a Fidesz bocsánatkérését. "Hányszor kell rábizonyítani valakikre, hogy hazudnak, mire végre kiállnak bocsánatkéréssel. Tegnap még engem vádoltak bűncselekmény elkövetésével, ma pedig tovább bonyolódnak szövevényes hazugsághálójukba" - fogalmazott Újhelyi István.

"Miképpen higgyünk az elmúlt egy hét hangzatos Magyar Vizslától való elhatárolódásainak, a tegnapi jogi lépéseket kilátásba helyező megnyilatkozások után a mai közleménynek" - kérdezte Újhelyi István.

Közölte: egy dolgot végre bevallottak, azt, hogy ugyanaz a nyomda készíti a Fidesz kiadványát és a Magyar Vizslát. "A társadalom megvetése kell, hogy sújtsa a kiadványt és a Fidesz sunyi magatartását. Nem tudom sírjak, vagy nevessek, hogy ez a kampányközpont készül megnyerni a választást, hogy egy országot irányítsanak" - mondta a politikus.

Hangsúlyozta, az ügynek ezzel még nincs vége, várja a bocsánatkérést, a kiadvány terjesztésének leállítását és a Magyar Vizsla plakátokon a Fidesz embléma feltűntetését.

Újhelyi István elmondta azt is, hogy a szóban forgó fax másolatát egy, a Fidesz múlt heti hazudozásán felháborodó ember küldte el nekik, akit ő nem ismer.
(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.