Haarec: bombamerényletekre készülnek a Hamasz emberei

A Hamász Szíriában és Libanonban kiképzett robbantási szakértői szivárogtak be a Gázai övezetbe - írta hétfői számában a Háárec izraeli napilap.

A lap magas rangú, névtelenséget kérő izraeli biztonsági illetékest idézve arról számolt be, hogy ezeket a szakértőket, akik a robbanóanyagok kezelésében és rakéták gyártásában is járatosak, libanoni és szíriai táborokban képezték ki iráni instruktorok és a libanoni síita Hezbollah fegyveres csoport tagjai.

A Sin Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat korábban elfogott több, interneten és más úton küldött üzenet, amelyek arra oktatták a ciszjordániai és a Gázai övezetbeli palesztinokat, hogyan gyártsanak és használjanak robbanóanyagokat, illetve Kasszám rakétákat. Háárec úgy tudja, hogy Irán és a Hezbollah ezért döntött a szélsőséges palesztin fegyveres csoportok felügyeletével megbízott szakértők beszivárgása mellett.

A lap az idézett forrásra hivatkozva azt is megírta, hogy a Gázai övezet fegyvercsempész-forgalmába bekerültek húsz kilométer hatótávolságú Katyusa rakéták. Ilyen rakétákat gyakran lőttek ki Libanonból Izrael északi területeire. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.