MSZP: faxon egyeztetett a Fidesz és a Magyar Vizsla

A Magyar Vizsla című kiadvány következő számába szánt egyik oldal elfaxolt másolatát mutatta be vasárnapi sajtótájékoztatóján Újhelyi István: a másolaton feladóként Rogán Antal titkársága van feltüntetve, és a titkárság faxszáma látható rajta.

Az MSZP alelnöke közölte: a Fidesz Szentkirályi utcai székházából a Magyar Postához faxolták el ezt az oldalt, amelyet az előkészítő munkák idején valószínűsíthetően Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke láthatott.

Újhelyi István hozzátette: a kiadvány több, 2005. december 27-én elfaxolt oldalának másolata is a birtokukban van, és az oldalakon több helyütt látható, hogy kézírással javítottak bele. A szocialista politikus közölte, ezeknek másolatát szívesen átadják a Fidesznek, ha belső vizsgálatot kívánna indítani.

A szocialista politikus a Magyar Vizsla című kiadványra utalva úgy fogalmazott: "kisstílű és alattomos kiadványnak tartjuk (...), amely önmagában is etikátlan egy választási kampány legelején. (...) Sunyi, gyáva, erkölcstelen magatartás nem vállalni azokat a politikai kiadványokat, amelyek minden becslés szerint (...) 100-150 millió forintos kampány részeként a magyar lakossághoz el fognak jutni". Közölte: "a Fideszhez ezer szállal köthető Mahir Cityposteren jelentek meg azok a reklámok, amelyek bevezetik ezt a mostani kampányát a Fidesznek és álcivil szervezetének".

Újhelyi István bocsánatkérésre, a terjesztés leállítására és a gigantposztereken a Fidesz emblémájának feltüntetésére szólította fel a nagyobbik ellenzéki pártot. "Hazug párt tud-e a következő hónapokban igaz kampányt csinálni? - tette fel a kérdést Újhelyi István.

A szocialista politikus szerint a Vasárnapi Hírekben megjelenteket alátámasztják a birtokukban lévő másolatok. A lap azt írta, hogy értesülései szerint a Magyar Vizsla nyomtatás előtt legalább egy magas rangú Fidesz-vezető kezén ment át. A lap úgy tudja, ez a Fidesz-vezető Rogán Antal kampányfőnök.

"Szombaton szerkesztőségünkhöz olyan értesülés jutott el, amely szerint a Fidesz egy magas rangú vezetője - a hírforrás félreérthetetlenül Rogán Antalt sejttette - december végén 'ismerkedett' a Magyar Vizsla új számával. Forrásunk szerint ebben az időben a szövegen még változtattak, 'ütősebbé tették', de azt nem tudta, hogy e módosítások a szóban forgó pártvezetőtől származnak-e vagy sem" - olvasható a Vasárnap Hírekben.

Újhelyi István emlékeztetett a Sólyom László újévi beszédére adott fideszes reagálásra. Eszerint - mint mondta - a Fidesz egyetértett az államfő beszédének minden gondolatával, így a negatív kampány kerülésével is. Ugyanakkor úgy fogalmazott: "voltak és vannak, akik szavakban mindig minden jóval egyetértenek, és aztán mást tesznek".

Az MSZP alelnöke emlékeztetett arra is, hogy a Magyar Vizsla című kiadványt megjelentető Adózók Érdekvédelmi Szövetségének (az ÁÉSZ-nak) az elnöke - aki magát pártoktól függetlennek tartja - az egyik legradikálisabb polgári kör, a Friss Levegőt Polgári Kör vezetője, és aki együtt tüntetett Kerényi Imrével az Erzsébet téren. A szocialista politikus szerint az ÁESZ alakuló ülésén részt vett és felszólalt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Révész Máriusz: hamisítás Újhelyi dokumentuma

A Fidesz évnyitó nagygyűlésén vasárnap Debrecenben tartózkodó Révész Máriusz az MTI-nek elmondta: "amit az MSZP és Újhelyi István művel, az politikai krimibe illik". Révész Máriusz szerint "a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy egy párt dokumentumokat, iratokat hamisítson, s majd azokra hivatkozzon".

A konkrét üggyel kapcsolatban elmondta: december 23-ától a Fidesz iroda zárva volt, minden munkatársuk szabadságát töltötte. Az ominózus napon Rogán Antal pedig külföldön tartózkodott, így nyilvánvalóan hamisítás történt. Révész Máriusz jogi lépéseket helyezett kilátásba mindazon médiumokkal szemben, amelyek egyoldalúan a cáfolat nélkül közlik Újhelyi István álláspontját.

Horváth Éva, a szóban forgó kiadványt kiadó Magyar Vizsla Egyesület elnöke, a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva, az MTI-nek adott nyilatkozatában felháborodását hangoztatta, "hogy különböző emberek mire használják fel a mi munkánkat, így az adózók érdekvédelmi képviselőiként végzett munkánkat, és úgy látszik, hogy egyeseknek nagyon fáj az, amit mi írunk, és amit mi közlünk az adófizetőkkel".

(MTI)

Rogán Antal
Rogán Antal
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.