Felfegyverzett baranyai nyugdíjasok

Eljárást folytat a rendőrség három baranyai férfi ellen, akikillegálisan tartottak fegyvereket és lőszereket otthonaikban; egyiküketőrizetbe vették - közölte a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyiigazgatója pénteken Pécsett, sajtótájékoztatóján.

MTI - A rendőrök titkos információszerzés révén a napokban jutottak a vajszlói és a dencsházai férfiak nyomára. Házkutatást tartottak, amelynek során összesen öt vadászpuskát, egy gépkarabélyt, egy pisztolyt és hatszáz különböző, fegyverekbe való lőszert foglaltak le náluk- mondta Kertész János.

Mindhárom gyanúsított rokkantnyugdíjas, egyikük már volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt. A rendőrség egy személyt őrizetbe vett, a másik két férfi szabadlábon védekezhet.

A nyugdíjas férfiak 2-8 év közötti szabadságvesztéssel büntethetők - fűzte hozzá a bűnügyi igazgató. Mint mondta: a nyomozók még vizsgálják, hogy a fegyvereket használták-e bűncselekmény elkövetéséhez. Kertész János utalt arra, hogy egy ismeretlen tavaly szeptemberben fegyverrel rabolt ki egy takarékszövetkezetet Drávaszabolcson, egy évvel korábban pedig valaki gépfegyverből sorozatot adott le egy családi házra Baranyahídvégen.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.